fbpx

Teaser

Road Challenge 2025

 

Bilbao til Porto

DISTANCE 845 km
HØJDEMETER 16.560 m
Etaper 6

Road Challenge 2025: Fra Bilbao til Porto

Hvert år skaber vi hos Vélo Challenge en ny og spændende cykeludfordring, og 2025 bliver ingen undtagelse.

Vi er nu, efter nøje overvejelser, klar til at afsløre destinationen for det næste store eventyr. Forbered dig på en episk challenge, når vi vender tilbage til den spanske Biscayabugt ved byen Bilbao og derefter påbegynder en næsten 850 km lang rejse mod den portugisiske kystby, Porto.

I 2025 har vi sat os for at udforske og prøve kræfter med terræn, som de fleste motionister endnu ikke har oplevet, men som alligevel udgør en stor del af cykelsportens historie. Vi vil tage dig med til Baskerlandet, Asturien, Castilla y León og til sidst det nordlige Portugal – områder, der er hjemsted for store løb som Baskerlandet Rundt og ofte er en del af Vuelta a España. Her finder vi blandt andet det legendariske bjerg Alto de l’Angliru, kendt for sin mytiske status og anerkendt som et af de mest udfordrende bjerge i moderne cykelsport.

Vores rejse begynder ved den betagende Biscayabugt, hvor de indledende etaper udfolder sig i det baskiske bagland. Her vil vi lejlighedsvis bevæge os mod regionens fantastiske kyststrækning. Derefter fortsætter turen ind i Asturien, hvor vi vil blive mødt af en række af Europas mest krævende stigninger, herunder den berygtede Alto de l’Angliru, som virkelig er en styrkeprøve. I Asturiens bjerge skal vi også prøve kræfter med stigninger som Los Lagos de Covadonga, Puerto de San Lorenzo og Puerto de Somiedo. De afsluttende etaper tager os gennem Castilla y León, en spansk region med et udfordrende terræn, der vil teste deltagerne hele vejen til den portugisiske grænse. Herefter sætter vi kurs mod vores endelige destination, den usynlige målstreg i kystbyen Porto.

Det er ikke kun de fysiske udfordringer, der gør denne rejse værd at deltage i. Det er også de kammeratskaber, du danner undervejs. Kombinationen af udfordring og kammeratskab er, efter vores mening, opskriften på at skabe oplevelser man ikke glemmer. Og det er præcis, hvad du kan forvente på denne tur.

Etaper

Højdemeter

Kilometer

Lande

Ruten

Vores challenge i 2025 adskiller sig ved, at vi, i stedet for udelukkende at fokusere på rene bjerge etaper, også vil inkludere det, der populært kaldes “udbryder etaper”, karakteriseret ved mange mindre stigninger. Dette betyder ikke, at ruten bliver lettere at gennemføre. Tværtimod kan det være særdeles udfordrende at finde en rytme i sådant et terræn, hvilket gør det meget krævende for deltagerne.

Turen er arrangeret som et point-to-point setup, hvor vi dagligt kører fra hotel til hotel. Denne tilgang giver os mulighed for at blive udfordret af en bred vifte af stigninger og opleve forskelligartede terræner.

Ruten er endnu ikke fuldt ud rekognosceret, men dette vil naturligvis blive gjort. Dog er den nuværende version af ruten allerede en god repræsentation af, hvad du kan forvente med hensyn til områder, distance og højdemeter. På rutekortet nedenfor kan du se den fulde rute, som senere vil blive opdelt i  6 etaper. Disse etaper vil som altid blive gjort tilgængelige, og vi forventer at have dem klar i starten af marts måned år 2024.

Den gennemsnitlige etape vil være på ca. 140 km og 2750 hm.

Sådan kører vi

For at sikre en vellykket gennemførelse af etaperne vil der være tre vejkaptajner, som hver vil have ansvaret for en gruppe.  Sammensætningen af disse grupper vil blive bestemt ud fra deltagernes FTP (Functional Threshold Power) og deres ønske om, hvor hurtigt de ønsker at køre på de enkelte etaper:

Gruppe 1 – FTP på 3,5 til 4+ w/kg

Gruppe 2 – FTP på 3 til 3,5 w/kg

Gruppe 3 – FTP på 2,5 til 3 w/kg

Det er ikke et krav at man kører med grupperne – vi har fuld forståelse for at man vil følge sit eget tempo på de mange op og nedkørsler.

FTP repræsenterer den højeste watt, en motionist kan opretholde i en time, og bør ikke forveksles med den gennemsnitlige watt på en hel etape. Din gennemsnitlige watt over etapen vil være meget lavere end dit FTP – så ingen grund til bekymring!

Vi forstår, at ikke alle deltagere nødvendigvis kender deres FTP. Tøv derfor ikke med at kontakte os for vejledning vedrørende dit niveau.

Planlægning og Afrejsedatoer

Vi er i gang med at planlægge denne utrolige rejse i god tid. Selvom de præcise afrejsedatoer endnu ikke er fastlagt, vil turen vare i alt 8 dage og finde sted i perioden fra den 25. august til den 8. september 2025. De specifikke datoer for turen forventes at blive fastsat og annonceret i forbindelse med tilmeldingen til turen opstartes i april år 2024.

Inkluderet

Når du tilmelder dig vores Road Challenge så køber du samtidig en pakke, hvor vi sørger for alt. Herunder hoteller, flytransport, cykeltransport, forplejning og servicecrew. Vi tager os af alt det praktiske og turene er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape.

7 hotelovernatninger på delt dobbeltværelse

Morgenmad, frokost og aftensmad

Depotservice på etaperne

Flytransport fra København til Bilbao

Flytransport fra Porto til København

Transfer mellem lufthavn og hotel t/r

Cykeltransport fra Vejle eller Roskilde t/r

Service Crew

Guider / kaptajner

TIlvalg:

Enkeltværelse (3.500 kr.)

Priser og betaling

Prisen vil afhænge af hvornår du tilmelder dig:

Tilmelding – 1. april til 31. maj.

Pris 15.995 kr.

Tilmelding – 1. juni til 31. juli.

Pris 16.995 kr.

Tilmelding – 1. august og frem.

Pris 17.995 kr.

Ønsker du enkeltværelse, så kan dette tilkøbes for:

Pris 3.500 kr.

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 995 kr.

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater:

Rate 1 opkræves 01.02.2025

Rate 2 opkræves 01.04.2025

Tilmelding

Vi forventer stor interesse for vores Road Challenge i 2025, da udgaven fra 2024 blev udsolgt på mindre end en uge. Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at få direkte besked, når tilmeldingen åbner i april 2024.


Tilmeldingen åbnes i april 2024