fbpx

Teaser på Gravel Challenge 2025

 

FRA 13. TIL 18. JUNI 2025

DISTANCE 430 km
HØJDEMETER 6.800 m
GRAVEL 60-70 %

The Ardennes Loop

Hvert år skaber vi hos Vélo Challenge en ny og spændende Gravel Challege, og 2025 bliver ikke en undtagelse.

Forbered dig på et cykeleventyr uden lige med vores Gravel Challenge 2025, en rejse til hjertet af Ardennerne. Denne særprægede rute strækker sig over ca. 430 km og byder på imponerende 6.800 højdemeter, hvor hver eneste meter tæller. Eventyret starter i den nordøstlige del af Belgien nær Liège, men hurtigt forlader vi byens pulserende liv og begiver os ind i de dybe skove og bakkelandskaber i de belgiske Ardenner. Her, hvor tiden synes at stå stille, tilbyder ruten en unik mulighed for at opleve en verden fjernet fra hverdagens larm. Med en perfekt blanding af gravel-terræn, vil du blive ført gennem historisk rige landskaber. Skovklædte områder og mindesmærker fra 2. verdenskrig fortæller stille deres historier, mens du erobrer den ene stigning efter den anden. 

At cykle i Ardennerne er en udfordrende prøvelse, selv for de mest erfarne cyklister. Med områdets utallige stigninger og det kuperede terræn tvinges du til at presse dine grænser. Kort sagt, Ardennerne tilbyder det perfekte terræn for en solid challenge. Udover æren og stoltheden ved at gennemføre The Ardennes Loop vil deltagerne blive belønnet med fantastiske udsigter, uforglemmelige øjeblikke og en følelse af præstation, der vil vare ved længe efter, at støvet har lagt sig.

Etaper

Højdemeter

Kilometer

Lande

Ruten

Ruten kræver din fulde opmærksomhed og udholdenhed med sit kuperede terræn, hvor du vil opleve både intense stigninger og spændende nedkørsler. Vi udforsker Belgiens mindre kendte veje – fra små landeveje til hemmelige stier og grusveje, hvoraf 60-70 % er gravel.

Vi kører fra hotel til hotel, med undtagelse af 2. etape, hvor vi starter og slutter på samme sted. Ved at bevæge os mellem forskellige områder, får vi mulighed for at opleve endnu mere. Dette giver os også chancen for at blive udfordret af en bred vifte af stigninger og forskelligartede veje.

Ruten er endnu ikke fuldt rekognosceret, men det vil naturligvis blive gjort. Det betyder også, at vi forventer løbende forbedringer af den rute, som der er givet adgang til på nuværende tidspunkt. Når det er sagt, så er den nuværende version af ruten alligevel en ganske valid repræsentation af, hvad I kan forvente med hensyn til områder, distance og højdemeter.

Sådan kører vi

For at sikre en vellykket gennemførelse af etaperne vil der være to vejkaptajner, som hver vil have ansvaret for en gruppe.  Sammensætningen af disse grupper vil blive bestemt ud fra deltagernes FTP (Functional Threshold Power) og deres ønske om, hvor hurtigt de ønsker at køre på de enkelte etaper:

Gruppe 2: Deltagere med en FTP på mellem 2,8 og 3,2 w/kg hører til i denne gruppe.

Gruppe 1: Deltagere med en FTP på mellem 3,2 og ca. 4 w/kg hører til i denne gruppe.

FTP repræsenterer den højeste watt, en cyklist kan opretholde i en time, og bør ikke forveksles med den gennemsnitlige watt på en hel etape. Din gennemsnitlige watt over etapen vil være meget lavere end dit FTP – så ingen grund til bekymring!

Vi forventer naturlig spredning på grund af de udfordrende op- og nedkørsler. Efter disse sektioner vil der blive foretaget opsamlinger i grupperne, før deltagerne fortsætter på ruten.

Vi forstår, at ikke alle deltagere nødvendigvis kender deres FTP. Tøv derfor ikke med at kontakte os for vejledning vedrørende dit niveau.

Inkluderet

Når du tilmelder dig vores Gravel Challenge så køber du samtidig en pakke, hvor vi sørger for alt. Herunder hoteller, flytransport, cykeltransport, forplejning og servicecrew. Vi tager os af alt det praktiske og turene er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape.

Fem hotelovernatninger på delt dobbeltværelse  (Enkeltværelse kan tilvælges).

Morgenmad, frokost og aftensmad.

Depotservice på etaperne inkl. frokost.

Bagagetransport mellem etaperne.

Cykeltransport fra Vejle, Odense og Ringsted

Serviceteam (med fys og mekaniker)

Guider / Kaptajner (Danske)

Priser og Betaling

 Prisen på din rejse afhænger af om du ønsker at  flyve fra København eller om du selv finder til Liege. Der er ca. 10 timers transport fra København.

Du flyver fra København til Bruxelles t/r inkl. trans til og fra hotel:

11.995 DKK

Du finder selv til start nær Liege:

8.995 DKK

Ønsker du enkelteværelse, så kan dette tilkøbes for:

1.500 DKK

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 995 kr.

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater:

Rate 1 opkræves 01.02.2025

Rate 2 opkræves 01.04.2025

Tilmeldingen åbnes april 2024