fbpx

Gravel Challenge 2025

 

FRA 13. TIL 18. JUNI

DISTANCE 417 km
HØJDEMETER 6.470 m
GRAVEL 60-65 %

The Ardennes Loop

Hvert år skaber vi hos Vélo Challenge en ny og spændende Gravel Challege, og 2025 bliver ikke en undtagelse.

Forbered dig på et cykeleventyr uden lige med vores Gravel Challenge 2025, en rejse til hjertet af Ardennerne. Denne særprægede rute strækker sig over ca. 417 km og byder på imponerende 6.470 højdemeter, hvor hver eneste meter tæller. Eventyret starter i den nordøstlige del af Belgien nær Liège, men hurtigt forlader vi byens pulserende liv og begiver os ind i de dybe skove og bakkelandskaber i de belgiske Ardenner. Her, hvor tiden synes at stå stille, tilbyder ruten en unik mulighed for at opleve en verden fjernet fra hverdagens larm. Med en perfekt blanding af gravel-terræn, vil du blive ført gennem historisk rige landskaber. Skovklædte områder og mindesmærker fra 2. verdenskrig fortæller stille deres historier, mens du erobrer den ene stigning efter den anden. 

At cykle i Ardennerne er en udfordrende prøvelse, selv for de mest erfarne cyklister. Med områdets utallige stigninger og det kuperede terræn tvinges du til at presse dine grænser. Kort sagt, Ardennerne tilbyder det perfekte terræn for en solid challenge. Udover æren og stoltheden ved at gennemføre The Ardennes Loop vil deltagerne blive belønnet med fantastiske udsigter, uforglemmelige øjeblikke og en følelse af præstation, der vil vare ved længe efter, at støvet har lagt sig.

 

Etaper

Højdemeter

Kilometer

Lande

Ruten

Ruten kræver din fulde opmærksomhed og udholdenhed med sit kuperede terræn, hvor du vil opleve både intense stigninger og spændende nedkørsler. Vi udforsker Belgiens mindre kendte veje – fra små landeveje til hemmelige stier og grusveje, hvoraf 60-65 % er gravel.

Vi kører fra hotel til hotel, med undtagelse af 2. etape, hvor vi starter og slutter på samme sted. Ved at bevæge os mellem forskellige områder, får vi mulighed for at opleve endnu mere. Dette giver os også chancen for at blive udfordret af en bred vifte af stigninger og forskelligartede veje.

fire udfordrende Etaper

Sådan kører vi

For at sikre en vellykket gennemførelse af etaperne vil der være tre vejkaptajner, som hver vil have ansvaret for en gruppe.  Sammensætningen af disse grupper vil blive bestemt ud fra deltagernes FTP (Functional Threshold Power) og deres ønske om, hvor hurtigt de ønsker at køre på de enkelte etaper:

Gruppe 1: Deltagere med en FTP på mellem 3,2 og ca. 4 w/kg hører til i denne gruppe.

Gruppe 2: Deltagere med en FTP på mellem 2,8 og 3,2 w/kg hører til i denne gruppe.

Gruppe 3 – Denne gruppe indsættes i en af de tre ovenstående, afhængigt af hvor der er flest deltagere.

FTP repræsenterer den højeste watt, en cyklist kan opretholde i en time, og bør ikke forveksles med den gennemsnitlige watt på en hel etape. Din gennemsnitlige watt over etapen vil være meget lavere end dit FTP – så ingen grund til bekymring!

Vi forventer naturlig spredning på grund af de udfordrende op- og nedkørsler. Efter disse sektioner vil der blive foretaget opsamlinger i grupperne, før deltagerne fortsætter på ruten.

Vi forstår, at ikke alle deltagere nødvendigvis kender deres FTP. Tøv derfor ikke med at kontakte os for vejledning vedrørende dit niveau.

Anbefaling til Udstyr

For at sikre, at du får den bedste oplevelse på The Ardennes Loop, er det afgørende at være korrekt udstyret. En cykelcomputer er en nødvendighed for deltagelse, da den hjælper med navigationen og sikrer, at du og resten af holdet bliver på den planlagte rute.

Med flere udfordrende stigninger på ruten, anbefaler vi et gear ratio på mellem 1,10-1,20 for at navigere gennem de stejle bakker effektivt. Denne ratio opnås ved at dividere antallet af tænder på det største tandhjul i kassetten med antallet af tænder på den mindste klinge foran.

Da ruten varierer mellem asfalt, grus, singletracks og grove stenstier, anbefaler vi en dækbredde på omkring 45 mm, men dæk mellem 40-50mm er også acceptable. Et lavere dæktryk, på 1,5-2,3 bar, forbedrer komforten og mindsker risikoen for punkteringer. Et passende dækmønster er ligeledes afgørende, og vi anbefaler “Challenge dæk”, som du kan købe med 20% rabat ved at anvende rabatkoden: veloc20 på www.konggaard.dk.

For yderligere at forbedre komforten og køreoplevelsen er et tubeless setup anbefalet. Sørg for, at der er mellem 50-100 ml væske i hvert dæk, og at tubeless væsken er frisk, helst ikke mere end 3 måneder gammel. Vær forberedt på defekter med et Dynaplug reparationssæt samt nødvendigt værktøj for at kunne håndtere punkteringer og de mest almindelige småfejl. Dette omfatter en pumpe eller CO2-patroner, ekstra slanger (to hvis du ikke bruger tubeless), plugs som Dynaplug, et multi-tool, og et ekstra kædeled.

Det anbefales at køre med MTB/gravel pedaler og klamper, som f.eks. Shimano SPD, Look X-Track, eller Eggbeater, for bedre greb og komfort.

Afhængigt af vejret kan en ass-saver være en fornuftig tilføjelse for ekstra beskyttelse mod sprøjt.

Med dette udstyr er du klar til en mindeværdig rejse gennem Ardennernes smukke, men udfordrende terræn.

Inkluderet

Når du tilmelder dig vores Gravel Challenge så køber du samtidig en pakke, hvor vi sørger for alt. Herunder hoteller, flytransport, cykeltransport, forplejning og servicecrew. Vi tager os af alt det praktiske og turene er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape.

Fem hotelovernatninger på delt dobbeltværelse  (Enkeltværelse kan tilvælges).

Morgenmad, frokost og aftensmad.

Depotservice på etaperne inkl. frokost.

Bagagetransport mellem etaperne.

Cykeltransport fra Vejle, Odense og Ringsted

Serviceteam (med fys og mekaniker)

Guider / Kaptajner (Danske)

Priser

 Prisen på din rejse afhænger af om du ønsker at  flyve fra København eller om du selv finder til Liege. Der er ca. 10 timers transport fra København.

Du flyver fra København til Bruxelles t/r inkl. transport til og fra hotel i Belgien:

11.995 DKK

Du finder selv til start nær Liege:

8.995 DKK

Ønsker du enkeltværelse, så kan dette tilkøbes for:

2.000 DKK

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 995 kr.

Tilmelding og betaling

I forbindelse med tilmelding vil du først modtage en bekræftelse på, at din tilmelding er modtaget. Hvis du ikke modtager bekræftelsen umiddelbart efter din tilmelding, skal du først tjekke din uønskede post/spam. Hvis du ikke finder bekræftelsen her, skal du kontakte os på info@velochallenge.dk.

Inden for 48 timer vil du modtage en faktura, som er opdelt i tre betalinger: Depositum, rate 1 og rate 2. Depositummet på 995 kr. betaler du efter at have modtaget fakturaen, hvorefter din tilmelding er gyldig.

Det resterende beløb betales i to lige store rater, som også fremgår af samme faktura.

Rate 1 opkræves den 1. februar 2025.

Rate 2 opkræves den 1. april 2025.

TILMELDINGSFORMULAR

Jeg har læst og accepterer Rejsebetingelserne.


Vi glæder os til at se dig