fbpx

Sierra Nevada Camp

FRA 3. til 9. maj 2021

fra 9. til 15. maj 2021

Etaper5

Kilometer650 km

Højdemeter13.800 hm

Lande1

Kom i super form i et af europas bedste cykelområder

Tag med Vélo Challenge til Sierra Nevada – et helt igennem fantastisk område at cykle i, og efter vores mening et af de allerbedste. Mange professionelle ryttere vælger at placere deres træningslejre i netop Sierra Nevada, hvilket er en stærk indikator for, at cykelforholdene er gode. Vi bor på luksusresort nær byen Motril ved kysten Costa Tropical, hvor vejret er fantastisk med ca. 320 solskinsdage om året. Det betyder også, at området er ideelt at cykle i året rundt. Vejene er gode, og lokalbefolkningen er flinke til at tage hensyn til cyklister.

Området byder på mere end 20 stigninger i HC-kategorien

I området er blandt andet bjerget Pico Veleta, som er Europas højeste asfalterede stigning med 3.398 meter over havets overflade. Hertil kan stigninger som Mirador Cabra Montes, Trevelez, Sierra de Lújar, La Carretera de la Cabra, Haza Del Lino og Polopos findes i området.

Vi benytter det fantastiske terræn til at træne op til vores store cykeludfordringer i henholdsvis juni, juli og august. Vi fokuserer målrettet på bjergkørsel, og træningslejren er derfor også ideel som opvarmning til sommerens gran fondos, såsom La Marmotte, Maratona dles Dolomites eller Tour du Mont Blanc.

En camp for den trænede motionist

Vi kører ca. 30 km/t, når det går lige ud på de spanske landeveje. Når det går opad, kører vi hver især i vores eget tempo og laver løbende opsamlinger. På stigningerne er der rig mulighed for at give den alt hvad du har og eventuelt køre FTP-tests.

Ruternes længde ligger på 100-150 kilometer og 2.500-3.500 højdemeter per dag, så det kræver en fornuftig grundform at deltage på campen.

Vi gør stop minimum tre gange på hver træningstur, så der er god mulighed for at samle kræfter i løbet af dagen.

Sierra Nevada Camp program

Dag 1 / Ankomst

Personalet på Playa Granada Club Resort står klar til at tage imod dig, når du ankommer fra lufthavnen. Ønsker du transport fra Malaga Lufthavn, kan dette tilkøbes i forbindelse med tilmelding.

Check-in kan ske fra kl. 15.00, og hvis du kommer i god tid, er du velkommen til at stille din bagage på hotellet, mens du går på opdagelse i området.

Dag 2 / MOTRILS BAGLAND

Vi udforsker Motrils bagland for foden af Sierra Nevada bjergkæden. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i Dúrcal og kører herefter retur via Costa del Sol og kystbyen SalobreñaHerfra går turen langs kysten tilbage til Playa Granada, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene.

Distance: 110 km

Højdemeter: 3.000 m

Sværhedsgrad: 3/5

Dag 3 / HAZA DEL LINO

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund.  Fra kystbyen La Rábita er der 26,4 kilometer til toppen og en total stigning på i alt 1.259 meter med en gennemsnitsstigning på 5%. På toppen holder vi frokostpause på Restaurante Haza del Lino, hvor vi kan købe en lækker tapas-anretning og en friskbrygget kop kaffe. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herfra kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Playa Granada.

Distance: 140 km

Højdemeter: 3.000 m

Sværhedsgrad: 3/5

DAG 4 / VUELTA SIERRAS DE TEJEDA

Vi kører rundt om bjergkæden Sierras de Tejeda, der byder på 150 kilometer og 3.500 højdemeter. Vi starter ud med at bestige Goat’s Path, som af de lokale kaldes La Carretera de la Cabra, og som er en af de meste kendte stigninger i området. Stigningen er i kategorien HC og er 36 kilometer lang. Goat’s Path ruten blev oprindelig brugt som handelsvej fra kysten til byen Granada. Herfra fortsætter vi vores tur rundt om Sierras de Tejeda og passerer på vejen Boquete de Zafarraya passet, hvor vi efter et café-stop igen retter kursen mod Costa del Sol og Nerja.

Distance: 150 km

Højdemeter: 3.500 m

Sværhedsgrad: 4/5

DAG 5 / CHILL OUT

Dagen efter Vuelta Sierras de Tejeda byder på en afslappende café-tur, hvor vi holder os langs Costa del Sol. Ønsker du mere udfordring, kan du toppe café-turen med at bestige Puerto-de-Camacho, som ligger nær Playa Granada. Glem dog ikke at dag seks står på Los Tres Picos, som bliver en af de hårdeste dage på campen.

Distance: 100 km

Højdemeter: 2.000 m

Sværhedsgrad: 2/5

DAG 6 / LOS TRES PICOS

Vores camp har ikke været en succes, medmindre vi er trætte efter fem dage på cyklen. For at være 100% sikre, afslutter vi med turen ”Los Tres Picos”, som betyder ”de tre toppe”.  Vi kører først østpå mod Motril og derefter videre mod bjergbyerne Capileira og Trevélez i jagten på ”Los Tres Picos”. Efter dagens udfordring kan du sætte flueben ved følgende bjergtoppe:

#1 Alto de Capileira

#2 Trevélez

#3 Pico de Veleta-Tijola

Distance: 136 km

Højdemeter: 3.600 m

Sværhedsgrad: 4/5

DAG 7 / ADIOS

En udfordrende og oplevelsesrig camp er nået vejs ende, og du er nu klædt på til at tage hjem og give dine cykelvenner baghjul. Du har i ugens løb haft rig mulighed for at bygge ekstra på din, i forvejen stærke, grundform.

Vi kan være behjælpelige med transport til Malaga Lufthavn. Dette kan forudbestilles i forbindelse med tilmelding.

Check-out skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen.

Playa Granada Club Resort

Playa Granada Club Resort har en ideel beliggenhed syd for Granada, mellem Sierra Nevada og Costa Tropical, så du kan give den ”full gas” i bjergene og herefter tilbringe resten af ​​dagen med at solbade på stranden

Playa Granada Club Resort er et vidunderligt sted med tre udendørs pools, spaområde og direkte adgang til middelhavet. Her er der rig mulighed for restitution efter vores daglige træningsture. Har man mere energi efter træningsturene er her et væld muligheder som indbyder til sportslige aktiviteter i form af tennis, fodbold, golf, volleyball, yoga, vandsport eller sågar bueskydning.

Den historiske by Granada er kun 60 km fra resortet, hvor du blandt andet kan opleve Alhambra (eller den røde borg) som i sin pragt dominerer bybilledet.  Alhambra ikke uden grund på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På samme prominente liste og kun 38 km finder du drypstenshulerne Cuevas de Nerja.

Tag gerne ledsager med, også selv om hun/han ikke cykler – der er meget at give sig til og opleve i området, mens du cykler.

Challenger / Finisher  club fordel

Har du gennemført eller er tilmeldt en af vores challenges får du 1.000 kr. i rabat på Sierra Nevada Camp.

Inkluderet i Sierra Nevada Camp 

INKLUDERET
  • 6 hotel overnatninger på dobbeltværelse (4****)
  • Morgenmadsbuffet på hotellet.
  • Aftensmadsbuffet på hotellet.
  • Veltilrettelagte ruter i bjergrigt terræn.
  • Danske guider står for de enkelte træningsture

TILVALG

  • Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
  • Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
  • Enkeltværelse (Pris kr. 2000,-)
  • Cykelleje – BMC Roadmachine (Se cykelleje)

DET SKAL DU SELV SØRGE FOR

  • Fly tur/retur (se evt. forslag nedenfor “Fly tur/retur”)
Playa Granada Club Resort

Et vidunderligt resort med tre udendørs pools, spaområde og direkte adgang til middelhavet. Her er der rig mulighed for restitution efter vores daglige træningsture. Har man mere energi efter træningsturene er her et væld muligheder som indbyder til sportslige aktiviteter i form af tennis, fodbold, golf, volleyball, yoga, vandsport eller sågar bueskydning.

Ønskes ekstra overnatninger på Playa Granada Club Resort kan dette tilkøbes for kr. 750 pr. nat på dobbeltværelse kontakt os venligst via INFO@VELOCHALLENGE.DK, hvis dette ønskes. 

Ønskes all inklusiv på Playa Granada Club Resort kan dette tilkøbes for kr. 1.500 – kontakt os venligst via INFO@VELOCHALLENGE.DK, hvis dette ønskes.

FORPLEJNING

Morgenmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 07.00 til 10.00. Aftensmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 18.00 til 21.00.

Vi gør stop tre gange på hver træningstur. En af pauserne foregår på hyggelige og særligt udvalgte cafeer og restauranter (Ikke inkluderet).

Ønskes all inklusiv på Playa Granada Club Resort kan dette tilkøbes for kr. 1.500 – kontakt os venligst via INFO@VELOCHALLENGE.DK, hvis dette ønskes. 

DANSKE GUIDER

Under hele campen kører du med en danske guider. Guiderne har lavet ruterne og har nøje udvalgte diverse resturanter og cafeer i samarbejde med lokale cykelmotionister.  Guidernes vigtigste opgave er at sørge for, at træningerne forløber sikkert og planmæssigt.

LUFTHAVNSTRANSPORT (TILVALG)

Ønskes lufthavnstransport kan dette tilkøbes.

Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

En taxa koster cirka kr. 750,- 

Kommer man i lejebil, er det muligt at parkere ved hotellet.

CYKELLEJE (TILVALG)

Der er mulighed for at leje BMC-cykler, hvis du ikke ønsker at medbringe din egen.

BMC ROADMACHINE 02 – DI2 –  Pris kr. 1.595,-

BMC TEAMMACHINE SLR01 – ULTEGRA – Pris kr. 1.495,-

BMC ROADMACHINE 02 – 105 – Pris kr. 1.100,-

FLY TUR/RETUR (STÅR DU SELV FOR)

Malaga, Granada, og Almeria lufthavn er alle ca. 1 time kørsel fra Playa Granda Club Resort.  Det er nemt at komme til Malaga, og der er mulighed for direkte fly fra både Billund og København til Malaga Lufthavn. 

Hvis det ønskes, kan der bestilles transport fra Malaga Lufthavn. (Se Lufthavnstransport)