skip to Main Content

VI AFHOLDER OVER HELE LANDET

kom i form og bliv en del af fællesskabet!

Vélo Challenge cykelrejser er skræddersyede til at udfordre dig maksimalt som rytter – både fysisk og mentalt. For begge vores ture, Ride Across Europe og Alp Challenge, er det altafgørende, at du som deltager investerer i den optimale forberedelse inden turens start.

Derfor afholder Vélo Challenge 12 fællestræninger for alle deltagere op til rejsen (det forventes, at du kan deltage i minimum 6 træninger). Der afholdes 4 træninger på Sjælland, 4 træninger på Fyn og 4 træninger i Jylland. Disse træningspas afholdes ikke blot for at komme i bedre fysisk form, men også for at sikre det sociale sammenhold blandt rytterne på holdet.

 

Udforsk de enkelte fællestræninger

  • 1. Træning
  • 2. Træning
  • 3. Træning
  • 4.-5. Træning
  • 6. Træning
  • 7.-8. Træning
  • 9. Træning
  • 10.-11. Træning
  • 12. Træning

TRÆNING 1

Middelfart den 15. marts

Vi starter stille og roligt ud med 125 kilometer, hvor vi træner i at køre sikkert og effektivt som gruppe/felt. Det er et meget flot terræn, der venter os på denne første træning, og det er den selvsamme rute, som køres til Tour De Vestfyn.

Vi starter og slutter ved Strib Fritids- og Aktivitetscenter

 Distance: 125 km.     Højdemeter: 900 m. 

TRÆNING 2

Køge den 29. marts

Vi lægger lidt ekstra kilometer på i forhold til vores første træning i Middelfart. På denne rute skal vi i alt køre 156 kilometer med start og slut i Køge. Fokus er fortsat øvelse i at køre sikkert og effektivt som gruppe/felt.

Vi starter og slutter ved Køge Hallerne.

 Distance: 158 km.     Højdemeter: 580 m. 

TRÆNING 3

Kolding den 13. april

Vi fortsætter med at sætte flere kilometer på vores træningsture. Denne gang venter 150 kilometer i det Østjyske. Vi svinger forbi Vejle og bestiger nogle af de kendte stigninger fra Grejsdalsløbet. Vi fokuserer fortsat på at køre sikkert og effektivt som gruppe/felt.

Vi starter og slutter ved Brandrupdam Hallen.

 Distance: 150 km.     Højdemeter: 2.000 m. 

TRÆNING 4-5

Odense den 25.-26. april

Vi tager et smut til Kragsbjerggaard i Odense. Her skal vi bo på et hyggeligt vandrehjem indrettet i en gammel herregård, som oprindeligt blev opført i 1747 og siden er blevet renoveret og moderniseret flere gange. Området er med sine rullende bakker ideel som forberedelse til turen. Foruden træning, byder weekenden på fællesspisning og socialt samvær om aftenen, hvilket er en fantastisk mulighed for at lære hinanden bedre at kende. Fokus for træningsweekenden er desuden, at tilvende kroppen til at arbejde hårdt flere dage i streg. Vi kommer derfor til at køre to lange etaper af 190 kilometer.

Lørdag den 25. april

 Distance: 190 km.     Højdemeter: 1000 m. 

Søndag den 26. april

 Distance: 190 km.     Højdemeter: 1100 m. 

OBS: Overnatning samt forplejning i forbindelse med træningsweekender er IKKE inkluderet i prisen.

TRÆNING 6

Skanderborg den 17. maj

Vores sjette fællestræning foregår ved smukke Skanderborg, hvor vi skal køre ved Danmarks højeste punkter: Yding Skovhøj og Ejer Bavnehøj. Ruten byder på 185 kilometer og mere end 2.000 højdemeter, hvilket er den perfekte forberedelse til vores forestående cykeludfordring – og en god mulighed for at teste, hvor langt vi er i vores forberedelser.

 Distance: 185 km.     Højdemeter: 2.100 m. 

TRÆNING 7-8

Nykøbing Sjælland den 30.-31. maj

Træningsweekenden i Odsherred byder på bakket landskab og storslået udsigt. Vi har fokus på at træne vores udholdenhed med to lange ture på omkring 190 kilometer hver og med så mange højdemeter, vi overhovedet kan finde på vejen. De hårde og lange dage vil trætte kroppen og dermed forberede os på de fysiske og psykiske udfordringer, vi vil møde under den kommende cykeludfordring.

Lørdag den 30. maj

 Distance: 188 km.     Højdemeter: 1500 m. 

Søndag den 31. maj

 Distance: 192 km.     Højdemeter: 1500 m. 

OBS: Overnatning samt forplejning i forbindelse med træningsweekender er IKKE inkluderet i prisen.

TRÆNING 9

Brobyværk den 14. juni

Brobyværk på Fyn danner rammen for vores niende træningspas. Her skal vi prøve kræfter med de "Fynske Alper", som de så prominent kaldes. Vi kører en rundstrækning på 100 kilometer gange to fra Brobyværk. De bedste (hårdeste) bakker kører vi flere gange, for at få så mange højdemeter i benene som muligt.

Vi starter og slutter ved Brobyværk Hallen.

 Distance: 200 km.     Højdemeter: 2000 m. 

TRÆNING 10-11

Vejle den 27.-28. juni

Området omkring Vejle er et af de absolut bedste områder at cykle i herhjemme, hvis man er på jagt efter højdemeter – og det er vi! Vi skal bestige en masse bakker på små landeveje omgivet af fantastisk natur.

Vi kommer til at køre træningsweekenden som var det to etaper på vores cykeludfordring. Det betyder, at hele serviceteamet deltager (massør, mekaniker samt servicemand). Der opstilles tre depoter på hver etape, og servicepersonalet er ligeledes parate til at tage imod os, når vi er retur. Så hvis cykel eller krop skal fikses, tager de hånd om dette.

Denne træningsweekend foregår sidst i juni, så på dette tidspunkt er der cirka 35 dage til afgang. I kan derfor forvente to hårde og lange etaper kombineret med en masse højdemeter. Fokus for weekenden er at holde et flow i feltet på de kuperede etaper, hvilket vi får rig mulighed for at afprøve i dette terræn.

Lørdag den 27. juni

 Distance: 188 km.     Højdemeter: 1500 m. 

Søndag den 28. juni

 Distance: 192 km.     Højdemeter: 2300 m. 

OBS: Overnatning samt forplejning i forbindelse med træningsweekender er IKKE inkluderet i prisen.

TRÆNING 12

Hillerød den 12. juli

Vores sidste træning inden den forestående cykeludfordring foregår i Nordsjælland. Vi skal her køre 220 kilometer, hvilket svarer til den længste etape på Ride Across Europe (4. etape). Fokus for træningen er at forberede os på de helt lange etaper, som vi vil møde på vores tur til Nice i Sydfrankrig – både i forhold til kilometer og mange timer i sadlen. 

 Distance: 220 km.     Højdemeter: 900 m. 

Vejledende træningsprogram

Det er utrolig svært at generalisere i forhold til træning. Nedenstående guide skal derfor ses som et overordnet pejlemærke i forhold til kilometer og fordeling. Hvad der er den optimale træning for dig, kan være meget forskellig fra dine holdkammeraters. Fælles for alle er dog, at kontinuerlighed er altafgørende for en tilfredsstillende træningsindsats. Derfor er det ekstremt vigtigt at være konsekvent med træningen. Det går ikke at holde en uges pause for derefter at træne dobbelt så hårdt ugen efter. Træningsvejledningen starter primo januar og forudsætter, at du kan påbegynde programmet uden at overbelaste dig selv. Det betyder, at du som udgangspunkt er i stand til at træne de tre gange i ugen, som vejledningen anviser.

 

Back To Top
X