fbpx

ALP CHALLENGE

UDSOLGT

FRA 5. jul TIL 11. JUL 2021

udsolgt

Fra 28. Aug til 3. sep 2021 

Etaper5

Kilometer720 km

Højdemeter18.000 hm

Lande2

PRES DIG SELV MAKSIMALT MED FEM KONGEETAPER OG 16 LEGENDARISKE STIGNINGER

The Alp Challenge er inspireret af de store cykelløb, der hvert år køres i Alperne, såsom Tour de France, Criterium Dauphiné og Paris-Nice. Du vil som deltager møde de samme udfordringer, som de professionelle ryttere i forhold til kilometer og højdemeter – tempoet vil dog være et helt andet. The Alp Challenge er en meget autentisk cykeludfordring, hvor du som rytter vil blive presset maksimalt. Udfordringen er derfor, som med alle rejser udbudt af Vélo Challenge, for den trænede og ambitiøse cykelmotionist.

Lev som en professionel cykelrytter

SWIPE TIL VENSTRE

Inkluderet

 

Hoteller

 

Forplejning

 

Serviceteam

 

Servicebiler

 

Transport

Cykeltransport

 

Fællestræninger

 

Inkluderet

 • 6 hotel overnatninger på dobbeltværelse (Minimum 3***)
 • Alle måltider på etapedagene  (Morgen, middag og aftensmad)
 • Depotservice tre gang dagligt
 • To erfarne guider / Kaptajner (Danske)
 • Serviceteam (To massører, en mekaniker)
 • Servicebiler (Opstiller depoter og transport af bagage)
 • Fly til Geneve lufthavn fra Københavns lufthavn
 • Fly retur fra Nice lufthavn til Københavns lufthavn
 • Lufthavnstransport fra Geneve Lufthavn
 • Lufthavnstransport til Nice Lufthavn
 • Cykeltransport til Danmark (Opsamling i Vejle og Roskilde)
 • Fællestræninger og Zwift meet ups
 • 15 % på vores Sierra Nevada Camp

Tilvalg

 • Enkeltværelse (Pris kr. 2500,-)
 • Cykeltransport til din adresse (Pris kr. 600,-)
 • Teamtøj (Se webshop fra 10/10/2020)
 • Casual Waer (Se webshop)
 • 6 ugers opstartsprogram (se shop)

Hoteller

En cykelrytter skal sove godt, da det er vigtigt for at kunne restituere optimalt. Derfor er hotellerne på The Alp Challenge af høj standard og minimum 3-stjernede. Vi sover på dobbeltværelser, men der er også mulighed for at bo på enkeltmandsværelse.

Såfremt dette ønskes kan det tilkøbes for kr. 2.500,-

Forplejning

Alle måltider er inkluderet på etapedagene. Morgen- og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden bliver serveret på middagsdepotet. På middagsdepotet kan man lave sig en næringsrig salat eller bygge en sandwich. Depotet har altid pasta, brød, salat og kød. Hertil er der både et morgen- og eftermiddagsdepot som indeholder drikkevarer, brød, pålæg, frugter og lidt hurtig energi.

(OBS: Drikkevarer efter etaperne er IKKE inkluderet i prisen).

Serviceteam

Der vil være et serviceteam til stede under hele turen. Teamet består af en cykelmekaniker, to massører samt to cykelguider. Alt du skal fokusere på er, at komme sikkert gennem etaperne og sørge for optimal restitution efter hver dag på cyklen.

Servicebiler

Når du kæmper dig gennem de lange etaper er det vigtigt, at du har adgang til forplejning, tørt tøj eller måske hjælp fra en mekaniker, hvis udstyret driller. Vi har to servicebiler med på hele turen. De transporterer bagage, opstiller depoter og assisterer dig på landevejen.

Transport

Vi tager fly fra Københavns lufthavn til Geneve lufthavn  og retur fra Nice Lufthavn til Københavns lufthavn . Begge afgange er direkte og med lufthavnstransport til og fra hotellerne. Nøjagtigt afgangstidspunkt oplyses senest d. 01.02.2021.

Det vil være muligt at medbringe:

1 stk. Indchecket bagage (23 kg) 

1 stk. håndbagage (8 kg) – Max størrelse 56 x 45 x 25cm

Cykeltransport

Når du har gennemført turen, transporterer vi ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark.

Aflevering kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 3. jul og 26 aug afhængig af rejsetidspunkt.

Afhentning kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 13. aug og 5 sep afhængig af rejsetidspunkt. 

Vi ved, hvor meget din cykel betyder for dig, og derfor transporteres din cykel på separate holdere, hvor de ikke er i berøring med andre cykler.

Ønsker du din cykel leveret til din adresse kan du tilkøbe dette for kr. 600 – du kan bestille dette i forbindelse tilmelding. (OBS: Gælder ikke for steder hvor færgetransport er påkrævet)

Fællestræninger

Der er fællestræninger på Sjælland, Fyn og i Jylland.  De afholdes ikke blot for at komme i bedre fysisk form, men også for at sikre det sociale sammenhold rytterne iblandt.

(OBS: Udgifter i forbindelse med transport og overnatninger er IKKE inkluderet i prisen)

Se mere under “Ride & Training”

Program og Etaper

kilometer

Højdemeter

etaper

Lande

Program og Etaper

SWIPE TIL VENSTRE

Dag 1 / Afrejse

Fly fra Københavns lufthavn til Geneva Airport. Ved ankomst til Geneve bliver i hentet og kørt til hotellet i Thonon-Les-Bains. Nøjagtigt afgangstidspunkt fra Copenhagen Airport oplyses senest d. 01.02.2021.

I får cyklerne udleveret ved ankomst til hotellet, så i kan gøre dem klar til starten den efterfølgende dag!

Aflevering kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 3. jul og 26 aug afhængig af rejsetidspunkt.

Dag 2 / Etape 1

Vi starter første etape i Thonon-les-Bains ved Genevesøen. Etapen byder på fire bjerge: Col des Gets (1173 m), Col de la Colombiére (1613 m), Col des Aravis (1486 m) og Col des Saisies (1650 m). Den nok mest spektakulære af de fem er Colombiére, som siden 1960 har været med i Tour de France hele 22 gange. Sidste gang var i år 2018, hvor Julian Alaphilippe var først på toppen. Vi slutter i hjertet af de nordlige Alper, på toppen af Col des Saisies, som blandt andet er start og mål for verdens hårdeste endagsløb “Tour du Mont Blanc”.

Distance: 130 km Højdemeter: 3700 m Sværhedsgrad: 4/5

Dag 3 / Etape 2

Sværhedsgraden på stigningerne bliver skruet op med Cormet de Roselend (1968 m), Val d’Isère (1849 m) og sidst men ikke mindst Col de I’lseran (2764 m). Vi starter på Cormet de Roselend, som er ekstremt hård, men den smukke natur omkring bjerget giver ekstra energi. Herfra kører vi ind i Haute-tarentaise, hvor stigningen til Val d’Isére venter. Byen Val d’Isére er mest kendt for skisport, men også for cykling – specielt efter Tour de France lagde vejen forbi i år 2019. I finalen venter giganten Col de I’lseran (2764 m), som er Alpernes højeste bjergpas. Fra Bourg-Saint-Maurice, hvor vi starter stigningen, er der 46 kilometer til toppen og en gennemsnitlig stigning på 4,2%. Fra toppen fører en lang og flot nedkørsel os til mål-byen Termignon.

Distance: 143 km
Højdemeter: 3700 m
Sværhedsgrad: 4/5

Dag 4 / Etape 3

Vi fortsætter med at erobre cykelsportens mest mytiske bjerge, og på 3. etape gælder det Col du Télégraphe (1566 m), Col du Galibier (2677 m) og Col d’Izoard (2360 m). Specielt Galibier har dannet rammen for mange slag i Tour de France og etape-cykelløbet Criterium du Dauphiné. Télegraphe og Galibier kan bedst beskrives som to-i-én. Det er nemlig kun en kort nedkørsel til Valloire, der adskiller de to stigninger. Har man kørt La Marmotte, så kender man denne kombination særdeles godt. Når toppen af Galibier krydses, begiver vi os ud i den sydlige del af de franske Alper. Vi slutter med Col d’Izoard, som fører os ind i Massif du Queyras-områdets ubarmhjertige ørkenlandskab. Vi slutter etapen af med en nedkørsel til mål-byen Guillestre.

Distance: 156 km
Højdemeter: 4000 m
Sværhedsgrad: 5/5

Dag 5 / Etape 4

På fjerde etape skal vi bestige Col de Vars (2108 m) og Cime de La Bonette (2802 m). På toppen af Col de Vars ligger Jausiers – en by med mange flotte mexicansk-inspirerede huse. Col de Vars blev kørt i Tour de France i år 2019 for 34. gang. Col de La Bonette er et fantastisk og ekstremt hårdt bjerg, som danner rammen for femte etapes finale. På et skilt ved foden af bjerget står der “Europas højeste asfalterede vej”. Det er dog ikke helt korrekt, da Pico de Veleta i Sydspanien ligger hele 3.300 meter højt. Ikke desto mindre er det en genial stigning, vi skal køre. Vi kører fra toppen ned i Tinée-dalen, som er kendt for sine store røde klippevægge. Vi slutter etapen i byen Saint-Sauveur-sur-Tinée, som er endedestinationen for vores 4. etape.

Distance: 120 km
Højdemeter: 3200 m
Sværhedsgrad: 4/5

Dag 6 / Etape 5

Vi fortsætter i Tinée-dalen frem til foden af Col Saint Martin (1503 m). Bjerget har 1000 højdemeter i sig selv, og det er med flere passager med 9% i stigning – en perfekt start på finaleetapen. Herefter venter Col de Turini (1607 m), som er det sidste store bjergpas inden målstregen i Nice. Der venter dog stadig to bjergtoppe, før champagnepropperne springes. Col d’Erc (505 m) og legendariske Col d’Eze (507 m), som ofte har været med i Paris-Nice og ofte har indgået som en bjerg-enkeltstart. Bradley Wiggins kørte i år 2012 de 9 kilometer til toppen af Col d’Eze på 19 minutter og 12 sekunder. Bjerget er tilmed kendt for udsigten til fyrstedømmet Monaco, som kan nydes i fulde drag på dagens rute. Herfra står den på paradekørsel langs den franske riviera frem til målstregen ved Promenade des Anglais i skønne Nice, hvor vi skal fejre gennemførelsen af The Alp Challenge 2020!

Distance: 136 km
Højdemeter: 3900 m
Sværhedsgrad: 4/5

Dag 7 / Hjemrejse

Du kan nu med stor stolthed kalde dig Alp Challenge Finisher!

Når vi har gennemført Alp Challenge og fejret sejren, tager vi med fly retur til Danmark (Copenhagen Airport) fra Nice Airport.

Vi transporterer ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark. 

Afhentning kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 13. aug og 5 sep afhængig af rejsetidspunkt. 

Ønsker du din cykel leveret til din adresse kan du tilkøbe dette for kr. 600 – du kan bestille dette i forbindelse tilmelding.

Dag 1 

 

Dag 2 / Etape 1

Dag 3 / Etape 2

 

Dag 4 / Etape 3

 

Dag 5 / Etape 4

 

Dag 6 / Etape 5

 

Dag 7 / Hjemrejse

 

En finishers beretning

sådan kører vi…

Hver morgen inden etapestart kan du vælge om du kører med gruppe 1 (G1) eller Gruppe 2 (G2). I hver gruppe er der mellem 10 og 20 ryttere.

 • G1 kører med en gns. fart på 30-32 km/t i fladt terræn.
 • G2 kører med en gns. fart på 28-30 km/t i fladt terræn.

På turen har vi to guider med, som kører med holdet og sørger for, at etaperne forløber planmæssigt. Den ene guide danner hver dag gruppetto (G2), mens den anden kører med de hurtigste på dagen (G1). På depoterne laves der opsamlinger i grupperne inden de kører videre.

Den vejledende gennemsnitshastighed for G2 er ca. 20 km/t. på hver etape.

Træningsprogram

Du kan også tage et kig forbi vores vejledende træningsprogram for at se hvor meget træning der anbefales. Hertil har vi flere muligheder for at hjælpe dig til at blive klar til dit livs cykeludfordring i form af træningsprogrammer, træningslejre og fællestræninger.

Alp Challenge Finisher

Champagnepropperne
springes I Nice

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du kan med stolthed i stemmen kalde dig Alp Challenge Finisher – en klub som kun meget få er medlem af, så det skal der naturligvis skåles på! Derfor har vi en overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen atter går tilbage til Danmark med fly fra Nice Lufthavn.