fbpx

ten cols

North/south part 2

Fra 5. TIL 11. august 2023

Etaper5

Kilometer815 km

Højdemeter13.000 hm

Lande3

sværhedsgrad2 ud af 5

Prøv kræfter med ti berømte stigninger over fem etaper

Kan du heller ikke få nok af udfordringer, som skubber til dine grænser? Du har nu chancen for at få en helt uforglemmelig cykeloplevelse med ti legendariske stigninger fordelt på fem fantastiske etaper. Det bliver ikke meget bedre!  

Turen ”Ten Cols” strækker sig fra Mulhouse i Alsace til den Sydfranske middelhavsby Nice. Turen går tværs gennem Alperne og Jurabjergene, hvor hele ti bjerge skal bestiges undervejs – deraf navnet “Ten Cols”.

Blandt stigningerne finder du berømte bjerge som Col de la Madeleine (1993 m), Télégraphe (1566 m), Galibier (2677 m), Col d’Izoard (2360 m), Col Agnel (2755 m) og Col de la Lombarde (2350 m). Du vil derfor møde en række udfordrende stigninger, som også er en del af programmet i de helt store etapeløb såsom Tour de France, Giro d’Italia, Criterium Dauphiné og Paris-Nice.

Ten Cols er den sidste del af Ride Across Europe, som starter i Vejle i Danmark og slutter i Nice i Frankrig. På denne tur har du derfor mulighed for at prøve kræfter med de sidste fem afgørende etaper frem mod målstregen.

Ruten

Vi undgår landeveje med meget trafik og ruterne er afprøvet før vi sender vores deltagere afsted.

top service fra start til mål

På turen oplever du livet som semi-professionel cykelrytter. Turen er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape – alt det praktiske tager vi os af. På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og frokosten tilberedes af vores eget personale. På  hver etape opstilles tre depoter, hvor rytterne kan få en pause og fylde energidepoterne op.

Du og dine nye holdkammerater bliver fulgt af et kompetent serviceteam med massører, depotfolk og en mekaniker. Serviceteamets vigtigste opgaver er at sikre, at alle på holdet får den support, som er nødvendig for at gennemføre. Under etaperne følger de holdet i vores servicebiler og efter etaperne står de igen klar til at hjælpe rytterne.

Pakken

Alle vores tures er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne – det praktiske tager vi os af!

Hvad skal der til for at deltage?

Deltagerne er typisk stærke cykelmotionister på mellem 30 og 65 år (gennemsnitsalder på 49 år i 2021) som tændes af en fed udfordring, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alderen er ikke afgørende for deltagelsen på vores ture. Det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form.

På vores ture er det muligt at deltage på to forskellige niveauer, som er henholdvis gruppe A og B. Deltagere kan skifte mellem de to niveauer undervejs, så man kan køre den fart, der passer til benene på den pågældende etape. På kuperede etaper med mange højdemeter er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger ved vores depoter.

Vi har lavet en vejledende indikator på hvilken gruppe du kan deltage i baseret på FTP og/eller solo gennemsnitsfart på en flad 100 km rute.

A: 3.0 – 4.0 w/kg FTP

B: 2.5 – 3.0 w/kg FTP

Kender man ikke sit FTP, så har vi lavet en anbefaling baseret på den komfortable gennemsnitsfart på en flad 100 km rute. Brug dog som udgangspunkt FTP som guidance, da gennemsnitsfarten er afhængig af mange variable, såsom vejr og terræn.

A: 30-32 km/t over 100 km.

B: 28-30 km/t over 100 km.

Vær opmærksom på at FTP-intervallet ikke er for hele etaper, men den højeste gennemsnitlige effekt du som deltager kan opretholde i en time målt i watt – med friske ben! Dit FTP eller din evne til at køre 100 km på flad vej siger nødvendigvis ikke noget om din udholdenhed over flere etaper uden hviledage. Derfor bruges mængde i form af kilometer også som et understøttende pejlemærke. Vi anbefaler at deltagere i “10 Cols” minimum cykler 6.000 km i løbet af de sidste 8 måneder op til starten.

Vi står klar med råd og vejledning, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Træning

 For at gennemføre vores challenges, er det altafgørende, at du som deltager investerer i den optimale forberedelse inden turens start.

Hvad koster det at deltage?

Prisen er kr. 13.995

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 1 kr. Du kan afmelde dig rejsen frem til 31. december 2022 –  og du hænger kun på dit depositum.

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater. Rate 1 opkræves 05.01.2023 og rate 2 opkræves 04.03.2023. 

Hvad venter du på?