fbpx

Pico veleta challenge

Sierra Nevada – Spanien

Fra 24 sep til TIL 01. Okt 2022

  • Etaper – 6 46% 46%
  • Kilometer – 740 32% 32%
  • Højdemeter – 16.000 40% 40%
  • Lande – 1 13% 13%

Ovenstående skala er en sammenligning med stats fra vores øvrige rejser.

Tag udfordringen op og bestig europas højests bjerg – Pico Veleta

Tag med Vélo Challenge til Sierra Nevada – et helt igennem fantastisk område at cykle i, og efter vores mening et af de allerbedste. Mange professionelle ryttere vælger at placere deres træningslejre i netop Sierra Nevada, hvilket er en stærk indikator for, at cykelforholdene er gode. I området ligger blandt andet bjerget Pico Veleta, som er Europas højeste asfalterede stigning med sin top i 3.398 meter over havets overflade. Hertil kan stigninger som Cabra Montes, Trevelez, Sierra de Lújar, La Carretera de la Cabra og Haza Del Lino findes i området. Vi bor på et luksusresort nær byen Motril ved kysten Costa Tropical, hvor vejret er fantastisk med ca. 320 solskinsdage om året. Det betyder også, at området er ideelt at cykle i året rundt. Vejene er gode, og lokalbefolkningen er flinke til at tage hensyn til cyklister.

På turen fra 24. sep til 1. okt 2022 køres Pico Veleta challenge, som en del af vores Sierra Nevada tur. Det meste af året er der kun begrænset mulighed for at bestige Pico Veleta som skyldes sne på toppen. Det betyder også at stigningen Pico Veleta ikke indgår på vores ture i foråret.

Program og etaper

Ruterne er vel tilrettelagte og kan downloades til din cykelcomputer. På de tre sværeste etaper har vi lavet alternative ruter for tilpasse dem til deltagernes niveauforskelle – så kan du selv vælge hvad benene er til.

Klik “læs mere” for at se hele programmet.

top service fra start til mål

På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og frokosten tilberedes af vores eget personale. På  hver etape opstilles tre depoter, hvor rytterne kan få en pause og fylde energidepoterne op. Du og dine nye holdkammerater bliver fulgt af et kompetent serviceteam. Deres vigtigste opgaver er at sikre, at alle på holdet får den support, som er nødvendig for at gennemføre. Under etaperne følger de holdet i vores servicebiler og efter etaperne står de igen klar til at hjælpe rytterne.

Pakken

Alle vores tures er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne – det praktiske tager vi os af!

Vi bor på Playa Granada Club Resort

Playa Granada Club Resort har en ideel beliggenhed syd for Granada, mellem Sierra Nevada og Costa Tropical, så du kan give den ”full gas” i bjergene og herefter tilbringe resten af ​​dagen med at solbade på stranden. Et vidunderligt sted med tre udendørs pools, spaområde og direkte adgang til middelhavet. Her er der rig mulighed for restitution efter vores daglige træningsture. Har man mere energi efter træningsturene er her et væld muligheder som indbyder til sportslige aktiviteter i form af tennis, fodbold, golf, volleyball, yoga, vandsport eller sågar bueskydning.

Tag gerne en ledsager med, også selv om hun/han ikke cykler – der er meget at give sig til og opleve i området, mens du cykler.

Hvad skal der til for at deltage?

Deltagerne er typisk stærke cykelmotionister på mellem 30 og 65 år (gennemsnitsalder på 49 år i 2021) som tændes af en fed udfordring, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alderen er ikke afgørende for deltagelsen på vores ture. Det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form.

På vores ture er det muligt at deltage på to forskellige niveauer, som er henholdvis gruppe A og B. Deltagere kan skifte mellem de to niveauer undervejs, så man kan køre den fart, der passer til benene på den pågældende etape. På kuperede etaper med mange højdemeter er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger ved vores depoter.

Vi har lavet en vejledende indikator på hvilken gruppe du kan deltage i baseret på FTP og/eller solo gennemsnitsfart på en flad 100 km rute.

A: 3.0 – 4.0 w/kg FTP

B: 2.5 – 3.0 w/kg FTP

Kender man ikke sit FTP, så har vi lavet en anbefaling baseret på den komfortable gennemsnitsfart på en flad 100 km rute. Brug dog som udgangspunkt FTP som guidance, da gennemsnitsfarten er afhængig af mange variable, såsom vejr og terræn.

A: 30-32 km/t over 100 km.

B: 28-30 km/t over 100 km.

Vær opmærksom på at FTP-intervallet ikke er for hele etaper, men den højeste gennemsnitlige effekt du som deltager kan opretholde i en time målt i watt – med friske ben! Dit FTP eller din evne til at køre 100 km på flad vej siger nødvendigvis ikke noget om din udholdenhed over flere etaper.

Vi står klar med råd og vejledning, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Bjergkonkurrence

På hver etape har deltagerne mulighed for at konkurrere på et udvalgt segment. Vi vælger hver dag et bjerg, der egner sig til race.

Alle konkurrencer bliver afgjort via et strava-segment, således man kan konkurrere uden nødvendigvis at følges ad på etapen.

Vi tjekker strava-segmenterne efter hver etape og kårer etapevindere og en samlet vinder efter sidste etape.

Det er frivilligt at deltage.

Hvad koster det at deltage?

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 1995 kr

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater. Rate 1 opkræves 01.06.2022 og rate 2 opkræves 01.08.2022. 

 

Pris på delt dobbeltværelse Kr. 9.995
Pris på enkeltværelse Kr. 11.995

 

Hvad venter du på?