fbpx

Sierra Nevada Camp

FRA 2. til 8. maj 2021

fra 9. til 15. maj 2021

Etaper5

Kilometer650 km

Højdemeter13.800 hm

Lande1

Kom i super form i et af europas bedste cykelområder

Tag med Vélo Challenge til Sierra Nevada – et helt igennem fantastisk område at cykle i, og efter vores mening et af de allerbedste. Mange professionelle ryttere vælger at placere deres træningslejre i netop Sierra Nevada, hvilket er en stærk indikator for, at cykelforholdene er gode. Vi bor i byen Nerja ved Costa Del Sol, hvor vejret er fantastisk med cirka 320 solskinsdage om året. Det betyder også, at området er ideelt at cykle i året rundt. Vejene er gode, og lokalbefolkningen er flinke til at tage hensyn til cyklister.

Inkluderet i Sierra Nevada Camp 

SWIPE TIL VENSTRE

Inkluderet

 

Hotel

 

Forplejning

 

Dansk Guide

 

Lufthavnstransport

Cykelleje 

fly tur/retur

 

Inkluderet

 • 6 hotel overnatninger på dobbeltværelse (Minimum 3***)
 • Morgenmadsbuffet på hotellet.
 • 5 veltilrettelagte ruter i bjergrigt terræn
 • Dansk guide står for de enkelte træningsture.

Tilvalg

 • Enkeltværelse (Pris kr. 2000,-)
 • Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Cykelleje – BMC Roadmachine (Se cykelleje)
 • Teamtøj (Se shop)
 • Casual Waer til efter etaper (Se shop)

Du skal selv sørge for

 • Fly tur/retur (se evt. forslag nedenfor)
 • Middags- og aftensmad.

Hotel

Hotellet ligger ikke fast endnu. Vi forventer at have dette på plads i løbet af Maj.

Hotelstandarden bliver som følger:

 • Minimum *** stjerne
 • Pool område
 • Nem adgang til strand – højest 1 km
 • Nem adgang til centrum – højest 2 km
 • Mulighed for at bo på dobbelt- og enkeltværelse
 • God Morgenmadsbuffet

Forplejning 

Morgenmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 07.00 til 10.00.

Vi gør stop tre gange på hver træningstur. En af pauserne foregår på hyggelige og særligt udvalgte cafeer og restauranter.

OBS: Kun morgenmad er inkluderet i prisen. 

Dansk guide

Under hele campen kører du med en dansk guide. Samme guide har lavet ruterne og nøje udvalgte diverse resturanter og cafeer i samarbejde med lokale cykelmotionister.  Guidernes vigtigste opgave er at sørge for, at træningerne forløber sikkert og planmæssigt.

Lufthavnstransport (Tilvalg)

Ønskes lufthavnstransport kan dette tilkøbes.

Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

En taxa koster cirka kr. 500,- 

En bus koster cirka 120,- 

Kommer man i lejebil, er det muligt at parkere i nærheden af hotellet.

Cykelleje (Tilvalg)

Der er mulighed for at leje BMC-cykler, hvis du ikke ønsker at medbringe din egen.

BMC ROADMACHINE 02 – DI2 –  Pris kr. 1.595,-

BMC TEAMMACHINE SLR01 – ULTEGRA – Pris kr. 1.495,-

BMC ROADMACHINE 02 – 105 – Pris kr. 1.100,-

fly tur/retur (Står du selv for)

Den nærmeste lufthavn er Malaga, som ligger cirka 45 kilometer fra Nerja. Det er nemt at komme til Malaga, og der er direkte fly fra både Billund og København til Malaga Lufthavn.

Hvis det ønskes, kan der bestilles transport fra Malaga Lufthavn 

Perfekt til bjergtræning

Med mere end 20 stigninger i HC-kategorien er området desuden ideelt terræn for bjergkørsel. I området er blandt andet bjerget Pico Veleta, som er Europas højeste asfalterede stigning med 3.398 meter over havets overflade.

Vi benytter det fantastiske terræn til at træne op til vores store cykeludfordringer i henholdsvis juli og august. Vi fokuserer målrettet på bjergkørsel, og træningslejren er derfor også ideel som opvarmning til sommerens grand fondos, såsom La Marmotte, Maratona dles Dolomites og Tour du Mont Blanc.

Hvordan kører vi?

Træningsturene er designet til den trænede motionist, som ønsker at komme i form til en af sæsonens store cykeludfordringer. Tag gerne et kig på vores ruter, for at få en fornemmelse af, hvad det kræver.

Vi kører ca. 30 km/t, når det går lige ud på de spanske landeveje. Når det går opad, kører vi hver især i vores eget tempo og laver løbende opsamlinger. På stigningerne er der rig mulighed for at give den alt hvad du har og eventuelt køre FTP-tests.

Ruternes længde ligger på mellem 100-150 kilometer og 2.500-3.500 højdemeter per dag, så det kræver en fornuftig grundform at deltage på campen.

Vi gør stop minimum tre gange på hver træningstur, så der er god mulighed for at samle kræfter i løbet af dagen.

 

Pico Veleta Challenge

I september og oktober køres den særlige ”Pico Veleta Challenge”, som er en del af denne camp. Du kan læse om Pico Veleta Challenge

Program og Etaper

SWIPE TIL VENSTRE

Dag 1 / ankomst

Personalet på Hotellet står klar til at tage imod dig, når du ankommer fra lufthavnen. Ønsker du transport fra Malaga Lufthavn, kan dette tilkøbes i forbindelse med tilmelding.

Check-in kan ske fra kl. 15.00, og hvis du kommer i god tid, er du velkommen til at stille din bagage på hotellet, mens du går på opdagelse i Nerja.

Har man lyst kører vi en kort prolog på 40-60 km kl. 16.00. 

Dag 2 / Coast Spin

Vi udforsker Nerjas bagland øst for bjergkæden Sierras de Tejeda. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i La Viñuela og kører herefter retur via Costa del Sol og byen Torre del Mar, som er dagens café-stop. Herfra går turen langs kysten tilbage til Nerja, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene. 

Distance: 110 km
Højdemeter: 2500 m
Sværhedsgrad: 2/5

Dag 3 / Haza del Lino

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund.  Fra kystbyen La Rábita er der 26,4 kilometer til toppen og en total stigning på i alt 1.259 meter med en gennemsnitsstigning på 5%. På toppen holder vi frokostpause på Restaurante Haza del Lino, hvor vi får en lækker tapas-anretning og en friskbrygget kop kaffe. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herfra kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Nerja og vores hotel. 

Distance: 156 km
Højdemeter: 3000 m
Sværhedsgrad: 3/5

 

Dag 4 / Vuelta Sierras de Tejeda

Vi kører rundt om bjerkæden Sierras de Tejeda, der byder på 150 kilometer og 3.500 højdemeter. Vi starter ud med at bestige Goat’s Path, som af de lokale kaldes La Carretera de la Cabra, og som er en af de meste kendte stigninger i området. Stigningen er i kategorien HC og er 36 kilometer lang. Goat’s Path ruten blev oprindelig brugt som handelsvej fra kysten til byen Granada. Herfra fortsætter vi vores tur rundt om Sierras de Tejeda og passerer på vejen Boquete de Zafarraya passet, hvor vi efter et café-stop igen retter kursen mod Costa del Sol og Nerja.

Distance: 140 km
Højdemeter: 2800 m
Sværhedsgrad: 3/5

 

Dag 5 / Chill Out

Dagen efter Vuelta Sierras de Tejeda byder på en afslappende café-tur, hvor vi holder os langs Costa del Sol kysten. Ønsker du mere udfordring, kan du toppe café-turen med at bestige Pico Cielo. Glem dog ikke at dag seks står på Los Tres Picos, som bliver en af de hårdeste dage på campen.

Distance: 120 km
Højdemeter: 2000 m
Sværhedsgrad: 2/5

 

Dag 6 / Los Tres Picos

Vores camp har ikke været en succes, medmindre vi er trætte efter fem dage på cyklen. For at være 100% sikre, afslutter vi med turen ”Los Tres Picos”, som betyder ”de tre toppe”.  Vi kører først østpå mod Motril og derefter videre mod bjergbyen Capileira i jagten på ”Los Tres Picos”. Efter dagens udfordring kan du sætte flueben ved følgende bjergtoppe:

#1 Alto de Capileira

#2 Pico de Veleta-Tijola

#3 Puerto de Camacho

Distance: 136 km
Højdemeter: 3600 m
Sværhedsgrad: 4/5

 

Dag 7 / Adios

 

En udfordrende og oplevelsesrig camp er nået vejs ende, og du er nu klædt på til at tage hjem og give dine cykelvenner baghjul. Du har i ugens løb haft rig mulighed for at bygge ekstra på din, i forvejen stærke, grundform.

Vi kan være behjælpelige med transport til Malaga Lufthavn. Dette kan forudbestilles i forbindelse med tilmelding.

Check-out skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen. 

Dag 1 / Ankomst

 

Dag 2 / Etape 1

 

Dag 3 / Etape 2

 

Dag 4 / Etape 3

 

Dag 5 / Etape 4

 

Dag 6 / Etape 5

 

Dag 7 / Adios 

 

Vi har base i fantastiske nerja

Nerja er ikke blot et fantastisk område at cykle i, men det er også et sted, der emmer af både liv og kultur. Nerja huser en unik kombination af storslåede landskaber, betagende strande og andalusisk kvalitets-gastronomi.

Oprindeligt var Nerja en fiskerlandsby, og byen fremstår forsat meget autentisk med hvidvaskede huse i ægte andalusisk stil. Gå på opdagelse i de smalle gader og gør et stop ved en af de mange hyggelige restauranter og cafeer. 

Udover 16 kilometer skønne sandstrande er Nerja også kendt for Balcón de Europa og Cueva de Nerja (Nerja grotterne), som ligger blot tre kilometer fra centrum og gemmer på 20.000 år gammel naturhistorie. 

Tag gerne en ledsager med, også selv om hun/han ikke cykler – der er meget at give sig til og opleve i området, mens du cykler.