fbpx

RIDE ACROSS EUROPE

Få pladser
Fra 17. TIL 29. jul 2021

UDSOLGT
Fra 7. TIL 19. AUG 2021

Etaper12

Kilometer2300 km

Højdemeter28.000 hm

Lande8

Leder du efter en udfordring for livet?

Du behøver ikke at lede mere, den er lige her – På 12 etaper og 2300 km skal du sammen deltagere fra hele landet cykle gennem Europas mest berygtede og legendariske områder. Vi kører Ride Across Europe fra den østjyske by Vejle til middelhavsbyen Nice i Sydfrankrig. På vejen oplever du livet som professionel cykelrytter. Alle måltider inkluderet. På hver etape opstilles planlagte depoter. Et kompetent service team følger rytterne hele vejen. En cykelrytter skal sove og spise godt – derfor er det vigtigt, at hotellerne er af høj standard.

Lev som en professionel cykelrytter

SWIPE TIL VENSTRE

Inkluderet

 

Hoteller

 

Forpljening

 

Serviceteam

 

Servicebiler

 

Teamtøj

 

Hjemtransport

 

Cykeltransport

 

Fællestræninger

 

Inkluderet

 • 12 hotel overnatninger på dobbeltværelse (Minimum 3***)
 • Alle måltider er inkluderet (Morgen, middag og aftensmad)
 • Depotservice tre gang dagligt
 • To erfarne guider / Kaptajner (Danske)
 • Serviceteam (Tre massører og en mekaniker)
 • Servicebiler (følgebil og en depot/bagage bil)
 • Teamtøj 
 • Fly retur til Københavns lufthavn
 • Lufthavnstransport fra hotellet i Nice
 • Cykeltransport til Danmark (Opsamling i Vejle og Roskilde)
 • Fællestræninger og Zwift meet ups
 • 15 % på vores Sierra Nevada Camp

Tilvalg

 • Enkeltværelse (Pris kr. 4000,-)
 • Cykeltransport til din adresse (Pris kr. 600,-)
 • Fly til billund med mellemlanding (Pris kr. 750,-)
 • Ekstra teamtøj (Se shop fra 10/10/2020)
 • Casual Wear til efter etaper (Se shop)
 • 6 ugers opstartsprogram (Se shop)

Hoteller

En cykelrytter skal sove godt, da det er vigtigt for at kunne restituere optimalt. Derfor er hotellerne på Ride Across Europe af høj standard og minimum 3-stjernede. Du sover på dobbeltværelse med en af dine holdkammerater. Det er også muligt at bo på enkeltmandsværelse.

Såfremt dette ønskes, tillægges der dog et ekstra gebyr på kr. 4.000,- til pakkerejsen.

 

 

Forplejning

Alle måltider er inkluderet. Morgen- og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden bliver serveret på middagsdepotet. På middagsdepotet kan man lave sig en næringsrig salat eller bygge en sandwich. Depotet har altid pasta, brød, salat og kød. Hertil er der både et morgen- og eftermiddagsdepot som indeholder drikkevarer, brød, pålæg, frugter og lidt hurtig energi.

(OBS: Drikkevarer efter etaperne er IKKE inkluderet i prisen).

 

 

Serviceteam

Der vil være et serviceteam til stede under hele turen. Teamet består af en cykelmekaniker og tre massører samt to holdkaptajner. Alt du skal fokusere på er at komme sikkert gennem etaperne og sørge for optimal restitution efter hver dag på cyklen.

Servicebiler

Når du kæmper dig gennem de lange etaper er det vigtigt, at du har adgang til forplejning, tørt tøj eller måske hjælp fra en mekaniker, hvis udstyret driller. Vi har tre servicebiler med på hele turen. De transporterer bagage, opstiller depoter og assisterer dig på landevejen.

 

 

Teamtøj

Vi kører i ens teamtøj, og du bliver udstyret med en jersey og et par BIB bukser. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra tøj, hvis det ønskes. Tøjet er af høj kvalitet og har et enkelt design, som ikke er plastret til med et utal af sponsorer. 

 

Hjemrejse

Når vi har gennemført Ride Across Europe og fejret sejren, tager vi med fly retur til Danmark (Københavns Lufthavn) fra Nice Côte d’Azur Airport. Du hentes ved hotellet i Nice og køres til lufthavnen to timer før afgang.

Du kan også vælge at flyve til Billund Lufthavn – dette indebærer en mellemlanding og et tillæg på 750 kr.

 

 

Cykeltransport

Når du har gennemført turen, transportere vi ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark. Afhentning kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter tre dage efter hjemkomst. Nærmere tidspunkt følger

Vi ved, hvor meget din cykel betyder for dig, og derfor transporteres din cykel på separate holdere, hvor de ikke er i berøring med andre cykler.

Ønsker du din cykel leveret til din adresse kan du tilkøbe dette for kr. 600 – du kan bestille dette i forbindelse med tilmelding.

 

 

Fællestræninger

Der er fællestræninger på Sjælland, Fyn og i Jylland. De afholdes ikke blot for at komme i bedre fysisk form, men også for at sikre det sociale sammenhold rytterne iblandt. For at vi som hold har de bedste forudsætninger for at gennemføre Ride Across Europe, er det vigtigt, at du danner relationer med dine holdkammerater inden afgang, så vi har et godt fundament fra start.

(OBS: Udgifter i forbindelse med transport og overnatninger er IKKE inkluderet i prisen)

 Læs mere om dette under “Rides And Training”

 

Program og Etaper

kilometer

Højdemeter

etaper

Lande

Program og Etaper

SWIPE TIL VENSTRE

Dag 1 / Etape 1

Første etape er en lang transport-etape fra Vejle i Danmark til Büdelsdorf i Tyskland. Etapen er i alt 198 kilometer, og det er derfor vigtigt, at konditionen er på plads helt fra starten. Ruten er stort set helt flad med meget små knolde undervejs, og du får derfor rig mulighed for at komme godt ind i rutinerne.

Distance: 198 km Højdemeter: 1248 m Sværhedsgrad: 1/5

Dag 2 / Etape 2

Anden etape slutter i den tyske by Achim. Vi kører sydvest på og vinden fra Vesterhavet/Nordsøen, kan gøre en ellers flad etape til en udfordring. På ruten passerer vi floden Elben, som krydses med færge. Herefter sætter vi kursen mod målet i Achim nær Bremen.

Distance: 205 km
Højdemeter: 1049 m
Sværhedsgrad: 1/5

Dag 3 / Etape 3

Tredje etape er den sidste på de flade landeveje, inden vi skal stifte bekendtskab med nogle af de helt store forårsklassikere. Der venter to meget hårde dage forude, som, inspireret af Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege, kræver både viljestyrke og kampgejst. Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på at komme til målbyen Davensberg i Nordrhien-Westfallen uden at bruge unødig energi.

Distance: 206 km
Højdemeter: 1438 m
Sværhedsgrad: 1/5

Dag 4 / Etape 4

Fjerde etape er den sidste etape på de tyske landeveje. Vi slutter dagens rute i Holland og kører i fodsporene på danske Michael Valgren, som i 2018 endte øverst på skamlen til Amstel Gold Race. Hvert år viser den cykelgale hollandske befolkning stolt deres bakker og snoede veje frem til netop Amstel Gold Race, og selvom Holland generelt er flad som en pandekage, er den sydlige Limburg-provins særdeles kuperet. Her finder vi kendte bakker som Cauberg og Keutenberg, som med en stigning på op til 22% er Hollands stejleste bakke. Vi skal naturligvis bestige dem begge!

Distance: 225 km
Højdemeter: 1565 m
Sværhedsgrad: 1/5

Dag 5 / Etape 5

Femte etape er igen inspireret af Ardenner-klassikerne. I denne omgang gælder det Liege-Bastogne-Liege, hvor Jacob Fulgsang i 2019 triumferede. Forårsklassikeren er det ældste og nok mest prestigefyldte cykelløb – deraf kælenavnet ”La Doyenne” (førstedamen). Denne etape består af ekstremt hårdt terræn på smalle og udfordrende veje. Du vil bestige Cote de la Haute Levée, Cote de Mont-le-Soie samt Col du Rosier. Sidstnævnte er Liege-Bastogne-Liege rutens længste stigning på 5,6 kilometer med 5,5% stigning i gennemsnit – en unik lille forsmag på, hvad der venter os forude.

Distance: 176 km
Højdemeter: 3265 m
Sværhedsgrad: 3/5

Dag 6 / Etape 6

Sjette etape starter i Luxembourg. Landet der har opfostret mange gode cykelryttere såsom Schleck-brødrene. Storhertugdømmet Luxembourg har med sine ca. 2.586 km² (Danmark: 43.000 km²) ikke meget land at gøre godt med. Der er dog rigeligt med bakker, som vi stifter bekendtskab med på både 5. og 6. etape. Den 6. etape slutter i Sarrebourg Frankrig nær Vogerserne.

Distance: 211 km
Højdemeter: 2851 m
Sværhedsgrad: 3/5

Dag 7 / Etape 7

Syvende etape byder på de første “rigtige” bjerge! Det er ikke Alperne, men stadig en udfordring, som er værd at tage op. Vi kører gennem det grønne og frodige Alsace med de mange fascinerende vinmarker. På etapen kører vi gennem Vogeserne to gange, og vi bestiger blandt andet bjergtoppene Col des Pandours, Col du Platzerwasel og Col du Grand Ballon. Michael Rasmussen brugte blandt andet Grand Ballon til at vinde den 9. etape af Tour De France i 2005. Derudover er Grand Ballon nok mest kendt (og berygtet) fra Gran Fondo løbet ”Trois Ballons”, som hvert år udfordres af ca. 3.000 motionister fra hele verden.

Distance: 201 km
Højdemeter: 3281 m
Sværhedsgrad: 3/5

Dag 8 / Etape 8

Ottende etape er et midlertidigt farvel til Frankrig. Vi kører ind i Schweiz, hvor en fantastisk flot tur venter os. Vi kører opad det meste af dagen – specielt den første del af etapen. Kombinationen af 198 kilometer og 3600 højdemeter gør 8. etape til en af de mest ekstreme på hele turen. Vi er i Tour de Suisse-territorie, og det er ikke for sjov, at mange professionelle ryttere bruger lige netop dette terræn til at forberede sig til Tour de France. Vi kan som ryttere bruge Jura-bjergene som forberedelse til de store bjergetaper, der venter os forude i Alperne.

Distance: 198 km
Højdemeter: 3600 m
Sværhedsgrad: 4/5

Dag 9 / Etape 9

Niende etape går til Albertville, som formentlig er mest kendt for Vinter-OL værtskabet i 1992. Inden vi når så langt, skal vi igennem 178 kilometer fantastisk natur, hvor vi blandt andet kører forbi Lac Leman (Geneve Søen) og Lac d’Annecy (Anneecy Søen). Efter 95 kilometer kommer vi til dagens udfordring: Col de la Croix Biche. Ruten er tilrettelagt således, at vi ankommer tidligt i Albertville, så vi kan nå at blive klar til kongeetapen dagen efter.

Distance: 178 km
Højdemeter: 2078 m
Sværhedsgrad: 1/5

Dag 10 / Etape 10

Tiende etape byder på tre af cykelsportens mest legendariske bjerge: Col de la Madeleine, Col du Télégraphe og Col du Galibier. Hertil skal særdeles spektakulære Lacets de Montvernier bestiges – en sand lækkerbisken for en cykelentusiast. Den 10. etape er Ride Across Europes kongeetape, og den er enormt krævende. Samtidig er denne etape den ultimative udfordring og en helt fantastisk oplevelse! Fælles for de fire bjerge er, at de alle har indgået i Tour de France op til flere gange. Senest blev Col du Galibier i 2019 besteget på 18. etape med Nairo Quintana som vinder (Movistar Team).

Distance: 169 km
Højdemeter: 4416 m
Sværhedsgrad: 5/5

Dag 11 / Etape 11

Ellevte etape byder på endnu en dag i Alperne, som bliver en af turens hårdeste (grundet gårsdagen kongeetape). Her skal Col D’Izoard (2.360 m) og Col Agnel (2.744) bestiges. Col D’Izoard har været på Tour de France-programmet adskillige gange. Col Agnel er det tredjehøjeste bjergpas i Alperne (2.744 m) kun overgået af Stelvio og Col de I’lseran. Col Agnel er forholdvis ukendt, men har både været med i Tour de France og Giro d’Italia. Efter at have besteget Col Agnel kommer en lang nedkørsel, der fører os direkte til smukke Piemonte i Italien.

Distance: 141 km
Højdemeter: 3125 m
Sværhedsgrad: 3/5

Dag 12 / etape 12

Tolvte og sidste etape på turen skal tilbagelægges, inden vi velfortjent kan fejre gennemførelsen af Ride Across Europe ved slutmålet i Nice! Vi starter efter 35 kilometer med den sidste stigning – Col de la Lombarde (2.350 m), som var med i Tour de France i 2008 . Efterfølgende har vi en lang, flot nedkørsel langs Tinée floden inden vi rammer målstregen ved Promonade des Anglais i Nice og er klar til tiltrængt restitution og fejring.

Distance: 156 km
Højdemeter: 3108 m
Sværhedsgrad: 3/5

Dag 13 / Hjemrejse

Du kan nu med stor stolthed kalde dig Ride Across Europe Finisher!

Når vi har gennemført Ride Across Europe og fejret sejren, tager vi med fly retur til Danmark (Københavns Lufthavn) fra Nice Côte d’Azur Airport.

Når du har gennemført turen, transporterer vi ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark.

 

Dag 1 / Etape 1

 

Dag 2 / Etape 2

 

Dag 3 / Etape 3

 

Dag 4 / Etape 4

 

Dag 5 / Etape 5

 

Dag 6 / Etape 6

 

Dag 7 / Etape 7

 

Dag 8 / Etape 8

 

Dag 9 / Etape 9

 

Dag 10 / Etape 10

 

Dag 11 / Etape 11

 

Dag 12 / Etape 12

 

Dag 13 / Hjemrejse

 

En finishers beretning

sådan kører vi…

Hver morgen inden etapestart kan du vælge om du kører med gruppe 1 (G1) eller Gruppe 2 (G2). I hver gruppe er der mellem 10 og 20 ryttere.

 • G1 kører med en gns. fart på 30-32 km/t i fladt terræn og på etaper med under 1200 højdemeter.
 • G2 kører med en gns. fart på 28-30 km/t i fladt terræn og på etaper med under 1200 højdemeter.

På de kuperede etaper er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger efter bakkerne/bjergene. Det er et krav, at du tidligere har cyklet i bjerge og ved, hvad det kræver.

Vigtigst er indstilling og motivation til at træne hårdt for at blive klar til turen.  

Træningsprogram

Du kan også tage et kig forbi vores vejledende træningsprogram for at se hvor meget træning der anbefales. Hertil har vi flere muligheder for at hjælpe dig til at blive klar til dit livs cykeludfordring i form af træningsprogrammer, træningslejre og fællestræninger.

Ride Across Europe Finisher

Champagnepropperne
springes I Nice

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du kan med stolthed i stemmen kalde dig Ride Across Europe Finisher – en klub som kun meget få amatørcykelryttere er medlem af, så det skal der naturligvis skåles på! Derfor har vi en overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen atter går tilbage til Danmark – denne gang uden cykel, men med fly fra Nice Lufthavn.