fbpx

RIDE ACROSS EUROPE

North/South part 1&2

FRA 29. JULI TIL 11. AUGUST 2023

Etaper13

Kilometer2300 km

Højdemeter28.000 hm

Lande8

sværhedsgrad4 ud af 5

LEDER DU EFTER EN UDFORDRING FOR LIVET?

Du behøver ikke at lede mere – den er lige her! På 13 etaper skal du sammen med deltagere fra hele landet cykle gennem Europas mest berygtede og legendariske områder. Den 2.300 km lange rute fra Vejle til Nice er inspireret af store cykelløb som Amstel Gold Race, Liege Bastogne Liege, Tour De France og Giro d’Italia. Etaperne gennemføres i meget forskelligt terræn, og du vil opleve alt fra danske og tyske landeveje til de savtakkede Ardennerne, de frodige vinmarker i Alsace, bjergtagende natur i Schweiz, Piemontes mange snoede bjergveje, legendariske bjerge i Alperne og ikke mindst Den Franske Riviera. Etapernes længde og hårdhed svarer til de udfordringer som professionelle ryttere møder i en Grand Tour – tempoet vil dog være et helt andet og derudover har vi tre daglige depoter undervejs.

Hvis du synes, at Ride Across Europe ruten på 2.300 kilometer er i overkanten, skal du ikke fortvivle. Vi har nemlig delt ruten op i to individuelle challenges, hvor du har mulighed for at tilmelde dig enten “Part 1 – Peloton”, hvor vi kører fra Vejle til Mulhouse i Alsace, eller “Part 2 – Ten Cols”, som strækker sig fra Mulhouse til Nice i Sydfrankrig.

Ruten

Vi undgår landeveje med meget trafik og ruterne er afprøvet før vi sender vores deltagere afsted.

TEAMWORK ER ALTAFGØRENDE

Ride Across Europe er ikke et kapløb, hvor der kåres en vinder ved slutmålet i Nice. Vi kører som et hold, og som rytter skal du naturligvis bidrage til holdet. Dog er der altid plads til dage, hvor benene er tunge, og du har behov for at ligge på hjul i feltet – sådanne dage har alle ryttere. Derfor stilles der store krav til din holdånd, da samarbejde er helt essentielt for at hele holdet kan gennemføre de næsten 2.300 kilometer på Europas landeveje. Du vil møde dine holdkammerater 4-5 måneder før turen starter, når vi starter vores fælles træningssamlinger.

top service fra start til mål

På turen oplever du livet som semi-professionel cykelrytter. Turen er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape – alt det praktiske tager vi os af. På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og frokosten tilberedes af vores eget personale. På  hver etape opstilles tre depoter, hvor rytterne kan få en pause og fylde energidepoterne op.

Du og dine nye holdkammerater bliver fulgt af et kompetent serviceteam med massører, depotfolk og en mekaniker. Serviceteamets vigtigste opgaver er at sikre, at alle på holdet får den support, som er nødvendig for at gennemføre. Under etaperne følger de holdet i vores servicebiler og efter etaperne står de igen klar til at hjælpe rytterne.

Pakken

Alle vores tures er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne – det praktiske tager vi os af!

Hvad skal der til for at deltage?

Deltagerne er typisk stærke cykelmotionister på mellem 30 og 65 år (gennemsnitsalder på 49 år i 2021) som tændes af en fed udfordring, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alderen er ikke afgørende for deltagelsen på vores ture. Det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form.

På vores ture er det muligt at deltage på to forskellige niveauer, som er henholdvis gruppe A og B. Deltagere kan skifte mellem de to niveauer undervejs, så man kan køre den fart, der passer til benene på den pågældende etape. På kuperede etaper med mange højdemeter er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger ved vores depoter.

Vi har lavet en vejledende indikator på hvilken gruppe du kan deltage i baseret på FTP og/eller solo gennemsnitsfart på en flad 100 km rute.

A: 3.0 – 4.0 w/kg FTP

B: 2.5 – 3.0 w/kg FTP

Kender man ikke sit FTP, så har vi lavet en anbefaling baseret på den komfortable gennemsnitsfart på en flad 100 km rute. Brug dog som udgangspunkt FTP som guidance, da gennemsnitsfarten er afhængig af mange variable, såsom vejr og terræn.

A: 30-32 km/t over 100 km.

B: 28-30 km/t over 100 km.

Vær opmærksom på at FTP-intervallet ikke er for hele etaper, men den højeste gennemsnitlige effekt du som deltager kan opretholde i en time målt i watt – med friske ben! Dit FTP eller din evne til at køre 100 km på flad vej siger nødvendigvis ikke noget om din udholdenhed over flere etaper uden hviledage. Derfor bruges mængde i form af kilometer også som et understøttende pejlemærke. Vi anbefaler at deltagere i “Ride Across Europe” minimum cykler 8.000 km i løbet af de sidste 8 måneder op til starten.

Vi står klar med råd og vejledning, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Træning

 For at gennemføre vores challenges, er det altafgørende, at du som deltager investerer i den optimale forberedelse inden turens start.

Hvad koster det at deltage?

Prisen er kr. 23.995

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 1 kr. Du kan afmelde dig rejsen frem til den 31. december 2022 –  og du hænger kun på dit depositum.

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater. Rate 1 opkræves 05.01.2023 og rate 2 opkræves 04.03.2023. 

Hvad venter du på?