skip to Main Content

DEN ULTIMATIVE UDHOLDENHEDSTEST! I EUROPAS MEST UDFORDRENDE TERRÆN!

logo ride across europe 2021

fRA 7. TIL 19. AUGUST 2021 - DANMARK TIL nICE
Pris kr. 21.995

tag udfordringen op og gennemfør årets hårdeste cykeludfordring

Ride Across Europe er en cykeludfordring bestående af 12 etaper, der hver især er inspireret af store cykelløb som blandt andet Amstel Gold RaceLiege Bastogne LiegeTour De France og Giro d’Italia. Turen byder på alle de fysiske og mentale udfordringer, som cykelsporten rummer. Ride Across Europe er en meget autentisk cykeludfordring for den trænede og ambitiøse  cykelmotionist. 

TILMELD DIG VORES CHALLENGER LIST OG FÅ BESKED NÅR TILMELDING TIL 2021 ÅBNER

RUTERNE ER NØJE PLANLAGT OG AFPRØVET

Vi kører endnu en gang Ride Across Europe fra den østjyske by Vejle til middelhavsbyen Nice i Sydfrankrig. Begge byer har hver især deres plads i cykelsporten. Vejle har hele 21 gange været mål for kongeetapen i Danmark rundt, mens Nice siden 1933 har været målby i det store etapeløb Paris-Nice. Her slutter deltagerne hvert år turen på den legendariske Promenade des Anglais. Selvsamme målstreg skal rytterne i Ride Across Europe krydse, når de gennemfører årets cykeludfordring. Men inden champagnepropperne springes på Promenade des Anglais, skal 12 ekstremt hårde etaper gennemføres. 

Udforsk de 12 etaper i Ride Across Europe

Scroll til højre for flere etaper

 • 1. Etape
 • 2. Etape
 • 3. Etape
 • 4. Etape
 • 5. Etape
 • 6. Etape
 • 7. Etape
 • 8. Etape
 • 9. Etape
 • 10. Etape
 • 11. Etape
 • 12. Etape

ETAPE 1

  Distance: 198 kilometer

  Højdemeter: 1248 m

  Sværhedsgrad: 1/5

FRA VEJLE (DK) TIL BÜDELSDORF (DE)

Første etape er en lang transport-etape fra Vejle i Danmark til Büdelsdorf i Tyskland. Etapen er i alt 198 kilometer, og det er derfor vigtigt, at konditionen er på plads helt fra starten. Ruten er stort set helt flad med meget små knolde undervejs, og du får derfor rig mulighed for at komme godt ind i rutinerne.

ETAPE 2

  Distance: 205 kilometer

  Højdemeter: 1049 m

  Sværhedsgrad: 1/5

FRA BÜDELSDORF (DK) TIL ACHIM (DE)

Anden etape er med slutmål i den tyske by Achim.
Grundet vinden fra Vesterhavet/Nordsøen, kan vi dog godt forvente en hård etape. På ruten passerer vi floden Elpen, som krydses med færge. Herefter sætter vi kursen mod målet i Achim nær Bremen.

ETAPE 3

  Distance: 206 kilometer

  Højdemeter: 1438 m

  Sværhedsgrad: 1/5

FRA ACHIM (DE) TIL DAVENSBERG (DE)

Tredje etape er den sidste på de helt flade landeveje, inden vi skal stifte bekendtskab med nogle af de helt store forårsklassikere. Der venter to meget hårde dage forude, som, inspireret af Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege, kræver både viljestyrke og kampgejst. Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på at komme til målbyen Davensberg i Nordrhien-Westfallen uden at bruge unødig energi.

ETAPE 4

  Distance: 225 kilometer

  Højdemeter: 1565 m

  Sværhedsgrad: 1/5

FRA DAVENSBERG TIL VALKENBURG (NL)

Dette er den sidste etape på de tyske landeveje. Vi slutter dagens rute i Holland og kører i fodsporene på danske Michael Valggren, som i 2018 endte øverst på skamlen til Amstel Gold Race. Hvert år viser den cykelgale hollandske befolkning stolt deres bakker og snoede veje frem til netop Amstel Gold Race, og selvom Holland generelt er flad som en pandekage, er den sydlige Limburg-provins særdeles kuperet. Her finder vi kendte bakker som Cauberg og Keutenberg, som med en stigning på op til 22% er Hollands stejleste bakke. Vi skal naturligvis bestige dem begge!

ETAPE 5

  Distance: 176 kilometer

  Højdemeter: 3265 m

  Sværhedsgrad: 3/5

FRA VALKENBURG (NL) TIL ESCH-SUR-SÛRE (LU)

På femte etape fortsætter vi med at lade os inspirere af Ardenner-klassikerne. I denne omgang gælder det Liege-Bastogne-Liege, hvor Jacob Fulsang i 2019 triumferede. Forårsklassikeren er det ældste og nok mest prestigefyldte cykelløb – deraf kælenavnet ”La Doyenne” (førstedamen). Denne etape består af ekstremt hårdt terræn på smalle og udfordrende veje. Du vil bestige Cote de la Haute Levée, Cote de Mont-le-Soie samt Col du Rosier. Sidstnævnte er Liege-Bastogne-Liege rutens længste stigning på 5,6 kilometer med 5,5% stigning i gennemsnit – en unik lille forsmag på, hvad der venter os forude i Alperne!

ETAPE 6

  Distance: 211 kilometer

  Højdemeter: 2851 m

  Sværhedsgrad: 3/5

FRA ESCH-SUR-SÛRE (LU) TIL SARREBOURG (FR)

Vi starter i det luxembourgske terræn, der har opfostret mange gode cykelryttere såsom Schleck-brødrene. Storhertugdømmet Luxembourg har med sine ca. 2.586 km² (Danmark: 43.000 km²) ikke meget land at gøre godt med. Der er dog rigeligt med bakker, som vi stifter bekendtskab med i både 5. og 6. etape. Den 6. etape slutter i Sarrebourg Frankrig nær Vosges-bjergene.

ETAPE 7

  Distance: 201 kilometer

  Højdemeter: 3281 m

  Sværhedsgrad: 3/5

FRA SARREBOURG (FR) TIL MULHOUSE (FR)

De første "rigtige" bjerge venter forude! Det er ikke Alperne, men stadig en udfordring, som er værd at tage op. Vi kører gennem det grønne og frodige Alsace med de mange fascinerende vinmarker. På etapen kører vi gennem Vogeserne to gange, og vi bestiger blandt andet bjergtoppene Col des Pandours, Col du Platzerwasel og Col du Grand Ballon. Michael Rasmussen brugte blandt andet Grand Ballon til at vinde den 9. etape af Tour De France i 2005. Derudover er Grand Ballon nok mest kendt (og berygtet) fra Gran Fondo løbet ”Trois Ballons”, som hvert år udfordres af ca. 3.000 motionister fra hele verden.

ETAPE 8

  Distance: 198 kilometer

  Højdemeter: 3600 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA MULHOUSE (FR) TIL LAUSANNE (CH)

Vi forlader Frankrig og kører ind i Schweiz, hvor en fantastisk flot tur venter os. Vi kører opad det meste af dagen – specielt den første del af etapen. Kombinationen af 198 kilometer og 3600 højdemeter gør 8. etape til en af de mest ekstreme på hele turen. Vi er i Tour de Suisse-territorie, og det er ikke for sjov, at mange profesionelle ryttere bruger lige netop dette terræn til at forberede sig til Tour de France. Vi kan som ryttere bruge Jura-bjergene som forberedelse til de store bjergetaper, der venter os forude i Alperne.

ETAPE 9

  Distance: 178 kilometer

  Højdemeter: 2078 m

  Sværhedsgrad: 1/5

FRA LAUSANNE (CH) ALBERTVILLE (FR)

Den 9. etape går til Albertville, som formentlig er mest kendt for Vinter-OL værtskabet i 1992. Inden vi når så langt, skal vi igennem 178 kilometer fantastisk natur, hvor vi blandt andet kører forbi Lac Leman (Geneve Søen) og Lac d'Annecy (Anneecy Søen). Efter 95 kilometer kommer vi til dagens udfordring: Col de la Croix Biche. Ruten er tilrettelagt således, at vi ankommer tidligt i Albertville, så vi kan nå at blive klar til kongeetapen dagen efter.

ETAPE 10

  Distance: 169 kilometer

  Højdemeter: 4816 m

  Sværhedsgrad: 5/5

FRA ALBERTVILLE (FR) TIL BRIANCON (FR)

Den 10. etape byder på tre af cykelsportens mest legendariske bjerge: Col de la Madeleine, Col du Télégraphe og Col du Galibier. Hertil skal særdeles spektakulære Lacets de Montvernier bestiges – en sand lækkerbisken for en cykelentusiast. Den 10. etape er Ride Across Europes kongeetape, og den er enormt krævende. Samtidig er denne etape den ultimative udfordring og en helt fantastisk oplevelse! Fælles for de fire bjerge er, at de alle har indgået i Tour de France op til flere gange. Senest blev Col du Galibier i 2019 besteget på 18. etape med Nairo Quintana som vinder (Movistar Team).

ETAPE 11

  Distance: 141 kilometer

  Højdemeter: 3125 m

  Sværhedsgrad: 3/5

FRA BRIANCON (FR) TIL CUNEO (IT)

Den 11. etape byder på endnu en dag i Alperne, som bliver en af turens hårdeste (grundet gårsdagen kongeetape). Her skal Col D'Izoard (2.360 m) og Col Agnel (2.744) bestiges. Col D'Izoard har været på Tour de France-programmet adskillige gange. Col Agnel er det tredjehøjeste bjergpas i Alperne (2.744 m) kun overgået af Stelvio og Col de I'lseran. Col Agnel er forholdvis ukendt, men har både været med i Tour de France og Giro d'Italia. Efter at have besteget Col Agnel kommer en lang nedkørsel, der fører os direkte til smukke Piemonte i Italien.

ETAPE 12

  Distance: 156 kilometer

  Højdemeter: 3108 m

  Sværhedsgrad: 3/5

FRA CUNEO (IT) TIL NICE (FR)

Sidste etape på turen skal tilbagelægges, inden vi velfortjent kan fejre gennemførelsen af Ride Across Europe ved slutmålet i Nice! Vi starter efter 35 kilometer med den sidste stigning – Col de la Lombarde (2.350 m), som var med i Tour de France i 2008 . Efterfølgende har vi en lang, flot nedkørsel langs Tinée floden inden vi rammer målstregen ved Promanade des Anglais i Nice og er klar til tiltrængt restitution og fejring.

det praktiske tager vi os af

Ruten er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape. På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden tilberedes af vores eget personale. På hver etape opstilles planlagte depoter. En cykelrytter skal sove og spise godt – derfor er det vigtigt, at hotellerne er af høj standard. Vi overnatter kun på hoteller med minimum tre stjerner.

Hvad er inkluderet i ride across europe 2021?

Scroll til højre for mere information

HOTELLER

En cykelrytter skal sove godt, da det er vigtigt for at kunne restituere optimalt. Derfor er hotellerne på Ride Across Europe af høj standard og minimum 3-stjernede. Du sover på dobbeltværelse med en af din holdkammerater. Det er også muligt at bo på enkeltmandsværelse. Såfremt dette ønskes, tillægges der dog et ekstra gebyr på kr. 4.000,- til pakkerejsen.

FORPLEJNING

Alle måltider er inkluderet. Morgen- og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden bliver serveret på middagsdepotet. På middagsdepotet kan man lave sig en næringsrig salat eller bygge en sandwich. Depotet har altid pasta, brød, salat og kød. Hertil er der både et morgen- og eftermiddagsdepot som indeholder drikkevarer, brød, pålæg, frugter og lidt hurtig energi.

(OBS: Drikkevarer efter etaperne er IKKE inkluderet i prisen).

SERVICETEAM

Der vil være et serviceteam til stede under hele turen. Teamet består af en soigneur, en ​cykelmekaniker, en massør samt en holdkaptajn. Alt du skal fokusere på er, at komme sikkert gennem etaperne og sørge for optimal restitution efter hver dag på cyklen.

SERVICEBILER

Når du kæmper dig gennem de lange etaper er det vigtig, at du har adgang til forplejning, tørt tøj eller måske hjælp fra en mekaniker, hvis udstyret driller. Vi har to servicebiler med på hele turen, som transporterer bagage, opstiller depoter og assisterer dig på landevejen.  

TEAMTØJ

Vi kører i ens teamtøj, og du bliver udstyret med cykeltrøje, BIB bukser og en cykelvest. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra tøj, hvis det ønskes. Tøjet er af høj kvalitet og har et enkelt design, som ikke er plastret til med et utal af sponsorer. I 2019 kørte vi i tøj fra Castelli, som kan ses på billedet nedenfor.

TRANSPORT

Når vi har gennemført Ride Across Europe og fejret sejren, tager vi med fly retur til Danmark (Billund eller Kastrup) fra Nice Côte d'Azur Airport.

Ligeledes transporterer vi din cykel tilbage til din adresse i Danmark. Vi ved, hvor meget din cykel betyder for dig, og derfor transporteres din cykel på separate holdere, hvor de ikke er i berøring med andre cykler. Vi kalder det "cykeltransport på første klasse".

FÆLLESTRÆNINGER

Der afholdes 12 fællestræninger, inden selve turen starter (det forventes, at du kan deltage i minimum 6 træninger). Der afholdes 4 træninger på Sjælland, 4 træninger på Fyn og 4 træninger i Jylland.  De afholdes ikke blot for at komme i bedre fysisk form, men også for at sikre det sociale sammenhold rytterne iblandt. For at vi som hold har de bedste forudsætninger for at gennemføre Ride Across Europe, er det vigtigt, at du danner relationer med dine holdkammerater inden afgang, så vi har et godt fundament fra start.

(OBS: Udgifter i forbindelse med transport og overnatninger er IKKE inkluderet i prisen).

HvAD KRÆVES DET AT DELTAGE

Deltagerne søger den ultimative cykeludfordring, hvor de som en del af et hold kan presse deres grænser til nye højder og samtidig skabe bekendtskaber på vejen.

For at kunne deltage i den ultimative cykeludfordring Ride Across Europe 2021, skal du være fyldt minimum 18 år. Du er en ambitiøs cykelmotionist, og du har minimum tre års erfaring. Du har tidligere cyklet i bjerge og ved, hvad det kræver. Du skal kunne holde 30 km/t i gennemsnit på de flade etaper. Det svarer til de fire første etaper i Ride Across Europe. På de kuperede etaper er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger efter bakkerne/bjergene.

Du kan også tage et kig forbi vores vejledende træningsprogram for at se hvor meget træning der anbefales. 

SmallSizeVelochallenge (9 of 62)

Vi tager udfordringen op som et team

Der stilles store krav til din holdånd, da samarbejde er helt essentielt, for at hele holdet gennemfører de næsten 2.300 kilometer på Europas landeveje.Du vil møde dine holdkammerater fire måneder før turen starter, når vi sammen starter vores fælles træningsprogram. Da vi kører som et hold, vil du også få udleveret cykeltøj af høj kvalitet. Teamtøjet medvirker til følelsen af at være en del af et fællesskab, der alle har et fælles mål: Gennemførelsen af Ride Across Europe.

velochallenge (15 of 62)

Champagnepropperne springes i Nice

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du har netop klaret et meget udfordrende etapeløb, som kun meget få amatørcykelryttere er i stand til at gennemføre, så det skal der naturligvis skåles på! Derfor har vi en overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen atter går tilbage til Danmark – denne gang uden cykel, men med fly fra Nice Lufthavn. Vores serviceteam sørger for at transportere din cykel sikkert hjem til din adresse i Danmark.

SmallSizeVelochallenge (1 of 1)-4

tilmeld dig vores challenger liste og FÅ BESKED NÅR TILMELDING TIL 2021 ÅBNER

Vi er glade for at meddele, at vi kører Ride Across Europe igen i 2021. Interessen for turen i 2020 var enorm. I forbindelse med salget har vi modtaget mere end 100 forespørgsler på en ny tur i 2021. Denne efterspørgsel vil vi gerne imødekomme ved at køre turen igen 2021.

På alle vores udfordringer er der et begrænset antal pladser. Tilmeld dig vores Challenger Liste og få besked inden salget af Ride Across Europe startes

Udover muligheden for at komme foran i køen, sender vi dig spændende nyt omkring nuværende og kommende cykeludfordringer.

Vi ses!! 

Tilmelding til Challenger Listen er gratis og uforpligtende, og du kan til enhver tid afmelde dig igen nederst i vores nyhedsbreve. Du skal være fyldt 18 år for at tilmelde dig. Ved at acceptere betingelserne giver du dit samtykke til, at Velo Challenge (CVR 39664836) kan sende dig markedsføring pr. e-mail og sociale medier om følgende:

 • Information omkring eksisterende og kommende cykeludfordringer udbudt af Vélo Challenge.
 • Information om beslægtede produkter såsom cykeltøj, træningsture og træningsprogrammer.
 • Information om virksomheden Vélo Challenge, samt nyheder om denne.

Du giver ligeledes samtykke til, Vélo Challenge indsamler, registrerer og opbevarer de personoplysninger, som du har afgivet, og benytter dem til at sende dig markedsføring via email og sociale medier. Dine oplysninger vil blive behandlet fortrolig. Læs vores persondatapolitik her. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at afmelde dig nyhedsbrevet nederst i hver enkel email ved at klikke på ”unsubscribe” eller ved at sende en mail til info@velochallenge.dk

Endvidere er du til enhver tid berettiget til at bede om information om, hvilke oplysninger Vélo Challenge behandler om dig, og du kan altid bede om at oplysningerne rettes, blokeres eller slettes. Du kan kontakte Vélo Challenge vedrørende dette på Info@velochallenge.dk 

Vélo Challenge persondatapolitik har til formål at forklare, hvordan dine persondata indsamles og anvendes i henhold til gældende lovgivning.

Kontakt information

Du er velkommen til at stille spørgsmål vedrørende behandling af dine persondata. Se kontakt oplysninger nedenfor:

Vélo Challenge

Bernhardt Jensens Boulevard 91 10 tv.

8000 Aarhus

CVR-nr: 39664836

Telefon: +45 7174 2747

Mail: Info@Velochallenge.dk

Bruge af persondata

Vélo Challenge anvender dine persondata i to overordnede sammenhænge: Gennemførelse af pakkerejsen og Markedsføring:

Gennemførelse af pakkerejsen.
Dine persondata anvendes til at gennemføre det kontraktuelle forhold, der er mellem dig som kunde og Vélo Challenge som udbyder. Det betyder, at dine persondata bruges til følgende:

Identificering og servicering af dig som kunde
Fakturering af dit køb
Bestilling af hoteller
Bestilling af fly
Til at gennemføre det kontraktuelle forhold mellem dig og Vélo Challenge, forespørges følgende oplysninger:

Navn
Adresse
E-mail
Fødselsdato
Pasnummer
Markedsføring
Såfremt du har accepteret at modtage markedsføringskampagner, vil dine persondata blive anvendt i denne forbindelse. Du kan til enhver tid framelde dig fremtidige kampagner.

Deling af dine persondata

Deling af persondata sker i forbindelse med udførelse af det kontraktuelle forholder mellem dig som kunde og Vélo Challenge som udbyder. Det betyder, at Vélo Challenge overleverer informationer til tredjemand i forbindelse med pakkerejsens gennemførelse.

Persondata videregives til følgende leverandører:

Hoteller
Flyselskaber
Dine persondata vil i driftsmæssige henseender blive overladt til leverandører, som hjælper Vélo Challenge i drift af virksomheden. Dette kunne eksempelvis være en grafiker, der udvikler Vélo Challenges hjemmeside. Hertil kan der være private og offentlige myndigheder, hvor Vélo Challenge ved lov er underlagt udlevering af dine persondata.

Opbevaring af persondata

Vélo Challenge opbevarer dine persondata indtil forretningsforholdet mellem dig som kunde og Vélo Challenge ophører. Dine persondata vil herefter blive slettet.

Har du som kunde accepteret at modtage markedsføringskampagner, beholder Vélo Challenge persondata.

Såfremt oplysninger gemmes af hensyn til en retslig forpligtelse, eller af andre legitime forhold, kan opbevaringsperioden variere.

Dine rettigheder

Vélo Challenge vil til enhver tid gratis udlevere de persondata, du som kunde har indgivet. Du kan som kunde tilmed få en udspecificering af, hvilke leverandører dine personoplysning er udleveret til, og hvad de er anvendt til.

Såfremt du ønsker at rette dine persondata, kan du til enhver tid gøre dette. Du kan ligeledes trække dit samtykke tilbage, hvorefter brug af dine persondata fra tilbagetrækningstidspunktet vil ophøre. Dine persondata vil herefter blive slettet.

Dette kan du gøre ved at sende en mail til info@Velochallenge.dk

Edit This Page Edit with WPBakery Page Builder 

Medlem af

Back To Top
X