skip to Main Content

DATO

Aug 03-16

PRIS

19.450 Kr.

DAGE

14

TOTAL DISTANCE

2.300 Km.

HØJDEMETER

30.000 M
Ride Across Europe

Ride Across Europe tager udgangspunkt i de fysiske og mentale udfordringer, cykelsporten byder på. Det er ikke en Grand Tour, men ambitionen for Vélo Challenge er, at det føles sådan. 

Turen består af i alt 12 etaper, der er inspireret af store cykelløb som blandt andet Amstel Gold Race, Liege Bastogne Liege, Tour De France og Giro d’Italia. Etapernes længde og hårdhed svarer til de udfordringer, som professionelle ryttere møder i en Grand Tour.

Etaperne gennemføres i meget forskelligt terræn, og du vil opleve alt fra danske og tyske landeveje til de savtakkede bakker i Ardennerne, frodige vinmarker i Alsace, legendariske bjerge i Alperne, bjergtagende natur i Schweiz, Piemontes snoede landeveje og ikke mindst Den Franske Riviera.

Kort rute fra Vejle til Nice

Du kan læse meget mere om hver enkelt etape, hvis du klikker på knappen herunder.

Hvem er deltagerne af Ride Across Europe?

Alder er ikke afgørende for deltagelse på turen, men du skal være fyldt minimum 18 år. Det vigtigste er, at du som rytter er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form til turen. Turen er ikke et kapløb, hvor der kåres en vinder ved slutmålet i Nice. Vi kører som et hold, og som rytter skal du naturligvis bidrage til holdet. Dog er der altid plads til dage, hvor benene er tunge, og du har behov for at ligge på hjul i feltet – sådanne dage har alle ryttere.

Ride Across Europe består af i alt 12 etaper, hvor der køres mellem 110 og 228 kilometer per etape. Gennemsnitsfarten på de flade etaper vil ligge på ca. 30 km/t. Hertil er der etaper, hvor vi kommer over 4.000 højdemeter, så det skal du som rytter kunne klare. På de kuperede etaper er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger efter bjergene/bakkerne.

Har du hvad der skal til for at gennemføre? Er du i tvivl, så tøv ikke med at kontakte os – vi står klar med råd og vejledning.

Træningstur ved Vejle
Ledsaget af professionelt serviceteam

Der vil være et professionelt team til stede under hele turen, som består af en cykelmekaniker, en massør, en servicemedarbejder samt en holdkaptajn. Alt du som rytter skal fokusere på, er at komme sikkert gennem etaperne og samtidig opnå optimal restitution efter hver dag på cyklen.

Fra start i Vejle (Danmark) til målet i Nice (Frankrig) bliver du og dine holdkammerater fulgt af en servicebil. Hertil vil der være en ekstra bil, som sørger for transport af bagage mellem hotellerne – det skal du som rytter naturligvis ikke selv bære rundt på.

Mekaniker

Cykelmekanikeren ordner diverse problemer, der måtte opstå med cyklerne undervejs. Det skal dog understreges, at vi ikke garanterer, at større defekter kan håndteres.

Massør

Massøren kan i form af massage og vejledning til udstræk og restitution hjælpe med fysiske skavanker efter etaperne.

Servicemand

Servicemanden hjælper med at transportere bagage mellem hotellerne. Han bliver tilmed ansvarlig for at klargøre depoterne og foretage indkøb til disse.

Holdkaptajn

Holdkaptajnens vigtigste opgave er at sørge for, at etaperne forløber sikkert og planmæssigt. Alle ryttere vil hver dag få tildelt en individuel rolle af kaptajnen.

Det praktiske tager vi os af

Turen er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape – det praktiske tager vi os af. På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden tilberedes af vores eget personale. Vi vil som udgangspunkt have tre planlagte depoter på hver etape; to korte vandpauser og en længere middagspause.

En cykelrytter skal sove og spise godt – derfor er det vigtigt, at hotellerne er af høj standard (Minimum ***stjerner). Vi sover på dobbeltværelser, og du finder hurtigt en værelseskammerat, når fællestræningen starter. Det er også muligt at bo på enkeltmandsværelse, hvis det foretrækkes. Såfremt dette ønskes, tillægges der dog et ekstra beløb på kr. 3.000 til pakkerejsen.

Træning er en stor del af din deltagelse

Vélo Challenge arrangerer cykelrejser, som udfordrer dig maksimalt som cykelrytter; både fysisk og mentalt. Ride Across Europe er ingen undtagelse, og det er derfor altafgørende, at du som deltager investerer i den optimale forberedelse inden turstart.

Der afholdes 15 fællestræninger inden selve turen starter (Det forventes at du kan deltage i minimum 8 træninger). Der afholdes 5 træninger på Sjælland, 5 træninger på Fyn og 5 træninger i Jylland.  De afholdes ikke blot for at komme i bedre fysisk form, men også for at sikre det sociale sammenhold rytterne iblandt. For at vi som hold har de bedste forudsætninger for at gennemføre Ride Across Europe, er det vigtigt, at du danner relationer med dine holdkammerater inden afgang, så vi har et godt fundament fra start.

Det er VIGTIGT, at du selv træner udover de planlagte fællestræninger. De fleste amatørryttere vil have et behov for at køre minimum 5.000 kilometer inden gennemførelse af en tur som Ride Across Europe.

Juni, 2019

02jun8:0016:3010. Træning (Fyn)

15jun(jun 15)8:0016(jun 16)16:0011-12. Træningsweekend (Jylland)

30jun8:0016:0013. Træning (Sjælland)

Vi tager udfordringen op som et team

Der stilles store krav til din holdånd, da samarbejde er helt essentielt, for at hele holdet gennemfører de næsten 2.300 kilometer på Europas landeveje. Du vil møde dine holdkammerater 4 måneder før turen starter, når vi sammen starter vores fælles træningsprogram. Da vi kører som et hold, vil du også få udleveret cykeltøj af høj kvalitet fra Castelli. Holdtøjet medvirker til følelsen af at være en del af et fællesskab, der alle har et fælles mål: Gennemførelsen af Ride Across Europe.

Tempokørsel på række
Champagnepropperne springes i Nice

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du har netop gennemført et etapeløb, som kun meget få amatørcykelryttere er i stand til at gennemføre, så det skal der naturligvis skåles på. Derfor har vi to overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen atter går tilbage til Danmark – denne gang uden cykel, men med fly fra Nice Lufthavn. Vores serviceteam transporterer din cykel hjem til din adresse i Danmark.

Ride Across Europe 2019
19.450 Kr.

Turen inkluderer:

13 hotelovernatninger på hoteller med minimum 3 stjerner
Morgen-, middag – og aftensmad inkluderet på etapedagene (12 første dage)
Teampersonale (cykelmekaniker, massør, servicemedarbejder og holdkaptajn)
Servicebil, der ledsager rytterne på hver etape
Transport af bagage mellem hotellerne
12 arrangerede træningssamlinger inden start
Cykeltøj fra Castelli (cykeltrøje, BIB bukser og cykelvest)
Planlagte, afprøvede og nøje-tilrettelagte etaper
Fly retur til Danmark fra Nice (Billund eller Kastrup)
Transport af cykel til din adresse i Danmark

Back To Top
X