fbpx

Pico Veleta Challenge

Fra 12. til  18. sep 2021

Fra 19. til  25. sep 2021

Etaper5

Kilometer650 km

Højdemeter14.500 hm

Lande1

Prøv kræfter med europas højest stigning – Pico Veleta!

I september og oktober køres Pico Veleta challenge, som en del af vores Sierra Nevada Camp. Resten af året er der kun begrænset mulighed for at bestige Pico Veleta som skyldes sne på toppen. Ud over Pico Veleta challenge  køres fire etaper i området omkring Costa del Sol og Sierra Nevada. Området er fantastisk at cykle i, og efter vores mening et af de allerbedste. Mange professionelle ryttere vælger at placere deres træningslejre i netop Sierra Nevada, hvilket er en stærk indikator for, at cykelforholdene er gode. Vi bor i byen Nerja ved Costa Del Sol, hvor vejret er fantastisk med cirka 320 solskinsdage om året. Det betyder også, at området er ideelt at cykle i året rundt. Vejene er gode, og lokalbefolkningen er flinke til at tage hensyn til cyklister.

Inkluderet i Pico Veleta Challenge

SWIPE TIL VENSTRE

Inkluderet

 

Hotel

 

Forplejning

 

Dansk Guide

 

Lufthavnstransport

Cykelleje 

fly tur/retur

 

Inkluderet

 • 6 hotel overnatninger på dobbeltværelse (Minimum 3***)
 • Morgenmadsbuffet på hotellet.
 • 5 veltilrettelagte ruter i bjergrigt terræn
 • Dansk guide står for de enkelte træningsture.

Tilvalg

 • Enkeltværelse (Pris kr. 2000,-)
 • Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Cykelleje – BMC Roadmachine. (Se cykelleje)
 • Teamtøj (Se shop)
 • Casual Wear til efter etaper (Se shop)

Du skal selv sørge for

 • Fly tur/retur (se evt. forslag nedenfor)
 • Middags- og aftensmad.

Hotel

Hotellet ligger ikke fast endnu. Vi forventer at have dette på plads i løbet af Maj.

Hotelstandarden bliver som følger:

 • Minimum *** stjerne
 • Pool område
 • Nem adgang til strand – højest 1 km
 • Nem adgang til centrum – højest 2 km
 • Mulighed for at bo på dobbelt- og enkeltværelse
 • God Morgenmadsbuffet

Forplejning 

Morgenmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 07.00 til 10.00.

Vi gør stop tre gange på hver træningstur. En af pauserne foregår på hyggelige og særligt udvalgte cafeer og restauranter.

OBS: Kun morgenmad er inkluderet i prisen

 

Dansk guide

Under hele campen kører du med en dansk guide. Samme guide har lavet ruterne og nøje udvalgte diverse resturanter og cafeer i samarbejde med lokale cykelmotionister.  Guidernes vigtigste opgave er at sørge for, at træningerne forløber sikkert og planmæssigt.

Lufthavnstransport (Tilvalg)

Ønskes lufthavnstransport kan dette tilkøbes.

Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

En taxa koster cirka kr. 500,- 

En bus koster cirka 120,- 

Kommer man i lejebil, er det muligt at parkere i nærheden af hotellet.

Cykelleje (Tilvalg)

Der er mulighed for at leje BMC-cykler, hvis du ikke ønsker at medbringe din egen.

BMC ROADMACHINE 02 – DI2 –  Pris kr. 1.595,-

BMC TEAMMACHINE SLR01 – ULTEGRA – Pris kr. 1.495,-

BMC ROADMACHINE 02 – 105 – Pris kr. 1.100,-

fly tur/retur (Står du selv for)

Den nærmeste lufthavn er Malaga, som ligger cirka 45 kilometer fra Nerja. Det er nemt at komme til Malaga, og der er direkte fly fra både Billund og København til Malaga Lufthavn.

Hvis det ønskes, kan der bestilles transport fra Malaga Lufthavn 

Hvordan kører vi?

Med mere end 20 stigninger i HC-kategorien er området desuden ideelt terræn for bjergkørsel. I området er blandt andet bjerget Pico Veleta, som er Europas højeste asfalterede stigning med ca. 3.300 meter over havets overflade.

Vi kører ca. 30 km/t, når det går lige ud på de spanske landeveje. Når det går opad, kører vi hver især i vores eget tempo og laver løbende opsamlinger. 

Ruternes længde ligger på mellem 100-150 kilometer og 2.500-3.500 højdemeter per dag, så det kræver en fornuftig grundform at deltage på campen.

Vi gør stop minimum tre gange på hver træningstur, så der er god mulighed for at samle kræfter i løbet af dagen.

Sierra Nevada Camp

KOM I SUPER FORM I ET AF EUROPAS BEDSTE CYKELOMRÅDER – KØRES I MAJ OG JUNI

Program og Etaper

SWIPE TIL VENSTRE

Dag 1 / ankomst

Personalet på Hotel Balcón de Europa står klar til at tage imod dig, når du ankommer fra lufthavnen. Ønsker du transport fra Malaga Lufthavn, kan dette tilkøbes i forbindelse med tilmelding.

Check-in kan ske fra kl. 15.00, og hvis du kommer i god tid, er du velkommen til at stille din bagage på hotellet, mens du går på opdagelse i Nerja.

Har man lyst kører vi en kort prolog på 40-60 km kl. 16.00. 

Dag 2 / Coast Spin

Vi udforsker Nerjas bagland øst for bjergkæden Sierras de Tejeda. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i La Viñuela og kører herefter retur via Costa del Sol og byen Torre del Mar, som er dagens café-stop. Herfra går turen langs kysten tilbage til Nerja, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene. 

Distance: 110 km
Højdemeter: 2500 m
Sværhedsgrad: 2/5

Dag 3 / Haza del Lino

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund.  Fra kystbyen La Rábita er der 26,4 kilometer til toppen og en total stigning på i alt 1.259 meter med en gennemsnitsstigning på 5%. På toppen holder vi frokostpause på Restaurante Haza del Lino, hvor vi får en lækker tapas-anretning og en friskbrygget kop kaffe. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herfra kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Nerja og vores hotel. 

Distance: 156 km
Højdemeter: 3000 m
Sværhedsgrad: 3/5

 

Dag 4 / Pico Veleta Challenge

Vi fortsætter med at vinge stigninger af bucket-listen, og i dag bliver det to af de helt store – nemlig Pico Veleta og La Carretera de la Cabra (kendt som Goat’s Path). Begge er kategoriserede HC-stigninger. Pico Veleta er Europas højeste asfalterede stigning, og selvsagt en udfordring vi ikke kan komme udenom. Vi starter helt nede ved vandkanten, nul meter over vandets overflade, og kører meter for meter indtil vi står på toppen af Pico Veleta i 3.300 meters højde. Det er en helt unik oplevelse, men også en hård tur, hvor vi skal nedlægge 130 kilometer, før vi når toppen.

Du kan cykle hjem fra turen, men i dagens anledning tilbyder vi også et lift til de brugte ben.

Distance: 140 km
Højdemeter: 3500 m
Sværhedsgrad: 4/5

 

Dag 5 / Chill Out

Dagen efter Pico Veleta Challenge byder på en afslappende café-tur, hvor vi holder os langs Costa del Sol kysten. Ønsker du mere udfordring, kan du toppe café-turen med at bestige Pico Cielo. Glem dog ikke at dag seks står på Los Tres Picos, som bliver en af de hårdeste udfordringer på turen.

Distance: 120 km
Højdemeter: 2000 m
Sværhedsgrad: 2/5

 

Dag 6 / Los tres Picos

Vores camp har ikke været en succes, medmindre vi er trætte efter fem dage på cyklen. For at være 100% sikre, afslutter vi med turen ”Los Tres Picos”, som betyder ”de tre toppe”.  Vi kører først østpå mod Motril og derefter videre mod bjergbyen Capileira i jagten på ”Los Tres Picos”. Efter dagens udfordring kan du sætte flueben ved følgende bjergtoppe:

#1 Alto de Capileira

#2 Pico de Veleta-Tijola

#3 Puerto de Camacho

Distance: 136 km
Højdemeter: 3600 m
Sværhedsgrad: 4/5

 

Dag 7 / Adios

 

En udfordrende og oplevelsesrig camp er nået vejs ende, og du er nu klædt på til at tage hjem og give dine cykelvenner baghjul. Du har i ugens løb haft rig mulighed for at bygge ekstra på din, i forvejen stærke, grundform.

Vi kan være behjælpelige med transport til Malaga Lufthavn. Dette kan forudbestilles i forbindelse med tilmelding.

Check-out skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen. 

Dag 1 / Ankomst

 

Dag 2 / Etape 1

 

Dag 3 / Etape 2

 

Dag 4 / Etape 3

 

Dag 5 / Etape 4

 

Dag 6 / Etape 5

 

Dag 7 / Adios 

 

Vi har base i fantastiske nerja

Nerja er ikke blot et fantastisk område at cykle i, men det er også et sted, der emmer af både liv og kultur. Nerja huser en unik kombination af storslåede landskaber, betagende strande og andalusisk kvalitets-gastronomi.

Oprindeligt var Nerja en fiskerlandsby, og byen fremstår forsat meget autentisk med hvidvaskede huse i ægte andalusisk stil. Gå på opdagelse i de smalle gader og gør et stop ved en af de mange hyggelige restauranter og cafeer. 

Udover 16 kilometer skønne sandstrande er Nerja også kendt for Balcón de Europa og Cueva de Nerja (Nerja grotterne), som ligger blot tre kilometer fra centrum og gemmer på 20.000 år gammel naturhistorie. 

Tag gerne en ledsager med, også selv om hun/han ikke cykler – der er meget at give sig til og opleve i området, mens du cykler.