fbpx

Pico Veleta Challenge

Fra 19. sep til  25. sep 2021

Fra 25. sep til  01. okt 2021

Etaper5

Kilometer650 km

Højdemeter14.500 hm

Lande1

Prøv kræfter med europas højeste stigning – Pico Veleta!

I september og oktober køres Pico Veleta challenge, som en del af vores Sierra Nevada Camp. Resten af året er der kun begrænset mulighed for at bestige Pico Veleta som skyldes sne på toppen. Ud over Pico Veleta challenge  køres fire etaper i området omkring Costa del Sol og Sierra Nevada. Området er fantastisk at cykle i, og efter vores mening et af de allerbedste. Mange professionelle ryttere vælger at placere deres træningslejre i netop Sierra Nevada, hvilket er en stærk indikator for, at cykelforholdene er gode. Vi bor i byen Nerja ved Costa Del Sol, hvor vejret er fantastisk med cirka 320 solskinsdage om året. Det betyder også, at området er ideelt at cykle i året rundt. Vejene er gode, og lokalbefolkningen er flinke til at tage hensyn til cyklister.

Pico del Veleta

I området er blandt andet bjerget Pico Veleta, som er Europas højeste asfalterede stigning med 3.398 meter over havets overflade. En unik stigning som ligger navn til vores udfordring Pico Veleta Challenge, hvor du som deltager starter nul meter over vandets overflade, og kører meter for meter indtil du står på toppen af Pico Veleta.

Hertil kan stigninger som Mirador Cabra Montes, Trevelez, Sierra de Lújar, La Carretera de la Cabra, Haza Del Lino og Polopos findes i området.

 

Inkluderet i Pico Veleta Challenge 

INKLUDERET
 • 6 hotel overnatninger på dobbeltværelse (4****)
 • Morgenmadsbuffet på hotellet.
 • Aftensmadsbuffet på hotellet.
 • Drikkervarer til morgen- og aftensmadsbuffet.
 • Veltilrettelagte ruter i bjergrigt terræn.
 • Danske guider står for de enkelte træningsture.
 • Aflåst rum til cykler og udstyr.
 • Cykel- og tøjvask.
 • Ruter til GPS.

TILVALG

 • Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)
 • Enkeltværelse (Pris kr. 2000,-)
 • Cykelleje – BMC Roadmachine (Se cykelleje)

DET SKAL DU SELV SØRGE FOR

 • Fly tur/retur (se evt. forslag nedenfor “Fly tur/retur”)
Playa Granada Club Resort

Et vidunderligt resort med tre udendørs pools, spaområde og direkte adgang til middelhavet. Her er der rig mulighed for restitution efter vores daglige træningsture. Har man mere energi efter træningsturene er her et væld muligheder som indbyder til sportslige aktiviteter i form af tennis, fodbold, golf, volleyball, yoga, vandsport eller sågar bueskydning.

Ønskes ekstra overnatninger på Playa Granada Club Resort kan dette tilkøbes for kr. 400 pr. nat for en person på dobbeltværelse og kr. 600 på enkeltværelse.

Kontakt os venligst via INFO@VELOCHALLENGE.DK, hvis dette ønskes.

FORPLEJNING

Morgenmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 07.00 til 10.00. Aftensmadsbuffet serveres på hotellet fra kl. 18.00 til 21.00. Drikkervarer til morgen- og aftensmadsbuffet er inkluderet.

Vi gør stop to gange på hver træningstur. En af pauserne foregår på hyggelige og særligt udvalgte cafeer og restauranter (Ikke inkluderet).

DANSKE GUIDER

Under hele campen kører du med en danske guider. Guiderne har lavet ruterne og har nøje udvalgte diverse resturanter og cafeer i samarbejde med lokale cykelmotionister.  Guidernes vigtigste opgave er at sørge for, at træningerne forløber sikkert og planmæssigt.

LUFTHAVNSTRANSPORT (TILVALG)

Ønskes lufthavnstransport kan dette tilkøbes.

Lufthavnstransport fra Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

Lufthavnstransport til Malaga Lufthavn (Pris kr. 250 pr. pers.)

En taxa koster cirka kr. 750,- 

Kommer man i lejebil, er det muligt at parkere ved hotellet.

CYKELLEJE (TILVALG)

Der er mulighed for at leje BMC-cykler, hvis du ikke ønsker at medbringe din egen.

BMC ROADMACHINE 02 – DI2 –  Pris kr. 1.595,-

BMC TEAMMACHINE SLR01 – ULTEGRA – Pris kr. 1.495,-

BMC ROADMACHINE 02 – 105 – Pris kr. 1.100,-

FLY TUR/RETUR (STÅR DU SELV FOR)

Malaga, Granada, og Almeria lufthavn er alle ca. 1 time kørsel fra Playa Granda Club Resort.  Det er nemt at komme til Malaga, og der er mulighed for direkte fly fra både Billund og København til Malaga Lufthavn. 

Hvis det ønskes, kan der bestilles transport fra Malaga Lufthavn. (Se Lufthavnstransport) 

Passer datoerne ikke med din plalagte flyafgange kan ekstra overnatninger på Playa Granada Club Resort tilkøbes for kr. 400 pr. nat for en person på dobbeltværelse og kr. 650 på enkeltværelse.

Kontakt os venligst via INFO@VELOCHALLENGE.DK, hvis dette ønskes.

Playa Granada Club Resort

Playa Granada Club Resort har en ideel beliggenhed syd for Granada, mellem Sierra Nevada og Costa Tropical, så du kan give den ”full gas” i bjergene og herefter tilbringe resten af ​​dagen med at solbade på stranden

Playa Granada Club Resort er et vidunderligt sted med tre udendørs pools, spaområde og direkte adgang til middelhavet. Her er der rig mulighed for restitution efter vores daglige træningsture. Har man mere energi efter træningsturene er her et væld muligheder som indbyder til sportslige aktiviteter i form af tennis, fodbold, golf, volleyball, yoga, vandsport eller sågar bueskydning.

Den historiske by Granada er kun 60 km fra resortet, hvor du blandt andet kan opleve Alhambra (eller den røde borg) som i sin pragt dominerer bybilledet.  Alhambra ikke uden grund på UNESCOs liste over verdens kulturarv. På samme prominente liste og kun 38 km finder du drypstenshulerne Cuevas de Nerja.

Tag gerne ledsager med, også selv om hun/han ikke cykler – der er meget at give sig til og opleve i området, mens du cykler.

Sierra Nevada Camp

KOM I SUPER FORM I ET AF EUROPAS BEDSTE CYKELOMRÅDER – KØRES I MAJ OG JUNI

Pico Veleta Challenge program

Dag 1 / Ankomst

Personalet på Playa Granada Club Resort står klar til at tage imod dig, når du ankommer fra lufthavnen. Ønsker du transport fra Malaga Lufthavn, kan dette tilkøbes i forbindelse med tilmelding.

Check-in kan ske fra kl. 15.00, og hvis du kommer i god tid, er du velkommen til at stille din bagage på hotellet, mens du går på opdagelse i området.

Dag 2 / MOTRILS BAGLAND

Vi udforsker Motrils bagland for foden af Sierra Nevada bjergkæden. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i Dúrcal og kører herefter retur via Costa Tropical og kystbyen Salobreña. Herfra går turen langs kysten tilbage til Playa Granada, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene.

Distance: 110 km

Højdemeter: 2.500 m

Sværhedsgrad: 3/5

Dag 3 / HAZA DEL LINO

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund.  Fra kystbyen La Rábita er der 26,4 kilometer til toppen og en total stigning på i alt 1.259 meter med en gennemsnitsstigning på 5%. På toppen holder vi frokostpause på Restaurante Haza del Lino, hvor vi kan købe en lækker tapas-anretning og en friskbrygget kop kaffe. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herfra kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Playa Granada.

Distance: 140 km

Højdemeter: 3.000 m

Sværhedsgrad: 3/5

DAG 4 / Pico veleta

Vi fortsætter med at vinge stigninger af bucket-listen, og i dag bliver det to af de helt store – nemlig Pico Veleta og La Carretera de la Cabra (kendt som Goat’s Path). Begge er kategoriserede HC-stigninger. Pico Veleta er Europas højeste asfalterede stigning, og selvsagt en udfordring vi ikke kan komme udenom. Vi starter helt nede ved vandkanten, nul meter over vandets overflade, og kører meter for meter indtil vi står på toppen af Pico Veleta i 3.300 meters højde. Det er en helt unik oplevelse, men også en hård tur, hvor vi skal nedlægge 130 kilometer, før vi når toppen.

Du kan cykle hjem fra turen, men i dagens anledning tilbyder vi også et lift til de brugte ben.

Distance: 140 km

Højdemeter: 3.500 m

Sværhedsgrad: 4/5

DAG 5 / CHILL OUT

Dagen efter Vuelta Sierras de Tejeda byder på en afslappende café-tur, hvor vi holder os langs Costa del Sol. Ønsker du mere udfordring, kan du toppe café-turen med at bestige Puerto-de-Camacho, som ligger nær Playa Granada. Glem dog ikke at dag seks står på Los Tres Picos, som bliver en af de hårdeste dage på campen.

Distance: 100 km

Højdemeter: 2.000 m

Sværhedsgrad: 2/5

DAG 6 / LOS TRES PICOS

Vores camp har ikke været en succes, medmindre vi er trætte efter fem dage på cyklen. For at være 100% sikre, afslutter vi med turen med at køre til bjergbyen Trevélez, som er Spaniens højest beliggende landsby. Vi varmer op med at cykle til Órgiva i (480 m), herfra starter vi den 34 km lange stigning mod Trevélez (1486 m). For sidste gang kører vi retur mod Playa Granada på en særdeles kuperet afslutning. 

 

Distance: 136 km

Højdemeter: 3.600 m

Sværhedsgrad: 4/5

DAG 7 / ADIOS

En udfordrende og oplevelsesrig camp er nået vejs ende, og du er nu klædt på til at tage hjem og give dine cykelvenner baghjul. Du har i ugens løb haft rig mulighed for at bygge ekstra på din, i forvejen stærke, grundform.

Vi kan være behjælpelige med transport til Malaga Lufthavn. Dette kan forudbestilles i forbindelse med tilmelding.

Check-out skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen.

To forskellige niveauer

Hver morgen inden start kan du vælge om du kører med gruppe 1 (G1) eller Gruppe 2 (G2). Det er tilmed muligt at skifte på de indlagte depoter, hvis farten skal skrues op eller ned i løbet af dagen.

Deltagerne i G1 kører med en gennemsnitsfart på 30-32 km/t i fladt terræn.
Deltagerne i G2 kører med en gennemsnitsfart på 28-30 km/t i fladt terræn.

På stigningerne vil der være mulighed for at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger efter bakkerne/bjergene. Vejledende fart på et 10 km langt bjerg med en stigningsprocent på 6 vil for G1 være 14-16 km/t og G2 11-13 km/t.

Vélo Challenge guider kører med grupperne og sørger for, at etaperne forløber planmæssigt.

OBS: Det er ikke et krav at køre med på vores guidede ture.