fbpx

High Tauern

East/West part 1

Fra 19. August TIL 27. august 2023

Etaper7

Kilometer920 km

Højdemeter21.800 hm

Lande3

sværhedsgrad3 ud af 5

High TAUREN – det bedste fra den østlige del af alperne

 Navnet “High Tauren” er inspireret af bjergkæden og nationalparken ”Höhe Tauren” i Østrig, men også Slovenien og Italien er med til at danne rammerne for den måske hårdeste challenge vi har på programmet!! Over i alt syv etaper skal vi tilbagelægge 920 kilometer og mere end 21.800 højdemeter. Vi har som altid opsøgt alt, hvad der minder om stigninger og har fundet hele 30 kategoriserede stigninger.

Vi starter i Slovenien nær byen Celje og her skal vi i løbet af de første tre etaper køre hele 11 stigninger. Det indebærer både Sloveniens hårdeste (Karavec) og højeste (Mangart) stigninger. Bjergene i Slovenien kaldes De Juliske Alper og udover at opleve de mange stigninger på den hårde måde, så kommer vi for alvor til at forstå, hvorfor Slovenien har nogle af verdens bedste cykelryttere i form af Primož Roglič, Tadej Pogačar og ikke mindst Matej Mohorič.

Efter tre vilde etaper i Slovenien, så sætter vi kursen mod Østrig, hvor vi skal køre tre etaper i og nær High Tauren. Et ubarmhjertigt område med lange stejle stigninger heriblandt passet over Großglockner, som måske den hårdeste stigning i Alperne og i øvrigt er det højeste bjerg i Østrig (3798 m). Passet over Großglockner er dog langt fra den eneste, da yderligere 16 toppe venter på den østrigsk del af ruten.

De sidste etaper fører os ud af High Tauern og ind i Italien, hvor vi vanen tro har lavet en eksplosiv finale, som helt sikker får champagnen på målstregen til at smage ekstra godt. Vi slutter nemlig af på legendariske Zoncolan, der selv med friske ben er frygtindgydende og dermed også den perfekte afslutning.

På denne challenge kan vi garantere dig to ting: Det bliver uforglemmeligt, og det bliver hårdt!

Ruten

Vi undgår landeveje med meget trafik og ruterne er afprøvet før vi sender vores deltagere afsted.

På High Tauern har  vi lavet ”Escape routes”, som er et alternativ til de primære ruter. Formålet med escape routes er at give deltagere, der måtte have behov for det en nemmere vej til det næste hotel. Ruterne har samme start og mål som de oprindelige etaper, men er kortere og har færre højdemeter.

top service fra start til mål

På turen oplever du livet som semi-professionel cykelrytter. Turen er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne og den nødvendige restitution efter hver enkelt etape – alt det praktiske tager vi os af. På turen er alle måltider inkluderet. Morgenmad og aftensmad serveres på hotellerne, og frokosten tilberedes af vores eget personale. På  hver etape opstilles tre depoter, hvor rytterne kan få en pause og fylde energidepoterne op.

Du og dine nye holdkammerater bliver fulgt af et kompetent serviceteam med massører, depotfolk og en mekaniker. Serviceteamets vigtigste opgaver er at sikre, at alle på holdet får den support, som er nødvendig for at gennemføre. Under etaperne følger de holdet i vores servicebiler og efter etaperne står de igen klar til at hjælpe rytterne.

Pakken

Alle vores tures er tilrettelagt således, at du som deltager kan fokusere 100% på etaperne – det praktiske tager vi os af!

Hvad skal der til for at deltage?

7Deltagerne er typisk stærke cykelmotionister på mellem 30 og 65 år (gennemsnitsalder på 49 år i 2021) som tændes af en fed udfordring, der kan rykke deres grænser og give dem oplevelser for livet. Alderen er ikke afgørende for deltagelsen på vores ture. Det vigtigste er, at du som deltager er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form.

På vores ture er det muligt at deltage på to forskellige niveauer, som er henholdvis gruppe A og B. Deltagere kan skifte mellem de to niveauer undervejs, så man kan køre den fart, der passer til benene på den pågældende etape. På kuperede etaper med mange højdemeter er der plads til at følge sin egen rytme, da vi laver opsamlinger ved vores depoter.

Vi har lavet en vejledende indikator på hvilken gruppe du kan deltage i baseret på FTP og/eller solo gennemsnitsfart på en flad 100 km rute.

A: 3.0 – 4.0 w/kg FTP

B: 2.5 – 3.0 w/kg FTP

Kender man ikke sit FTP, så har vi lavet en anbefaling baseret på den komfortable gennemsnitsfart på en flad 100 km rute. Brug dog som udgangspunkt FTP som guidance, da gennemsnitsfarten er afhængig af mange variable, såsom vejr og terræn.

A: 30-32 km/t over 100 km.

B: 28-30 km/t over 100 km.

Vær opmærksom på at FTP-intervallet ikke er for hele etaper, men den højeste gennemsnitlige effekt du som deltager kan opretholde i en time målt i watt – med friske ben! Dit FTP eller din evne til at køre 100 km på flad vej siger nødvendigvis ikke noget om din udholdenhed over flere etaper uden hviledage. Derfor bruges mængde i form af kilometer også som et understøttende pejlemærke. Vi anbefaler at deltagere i “High Tauern” minimum cykler 7.000 km i løbet af de sidste 8 måneder op til starten.

Vi står klar med råd og vejledning, så kontakt os endelig, hvis du har spørgsmål.

Træning

 For at gennemføre vores challenges, er det altafgørende, at du som deltager investerer i den optimale forberedelse inden turens start.

Hvad koster det at deltage?

Prisen er kr. 16.995

I forbindelse med tilmelding betales et depositum på 1 kr. Du kan afmelde dig rejsen frem til den 31. december 2022 –  og du hænger kun på dit depositum.

Resterende beløb opkræves automatisk i to lige store rater. Rate 1 opkræves 05.01.2023 og rate 2 opkræves 04.03.2023. 

Hvad venter du på?