fbpx

Sierra Nevada Camp Program

Personalet på Playa Granada Club Resort står klar til at tage imod dig, når du ankommer fra lufthavnen. Ønsker du transport fra Malaga Lufthavn, kan dette tilkøbes i forbindelse med tilmelding. Check-in kan ske fra kl. 15.00, og hvis du kommer i god tid, er du velkommen til at stille din bagage på hotellet, mens du går på opdagelse i området.

Uanset om du har bestilt syv (fra 8. maj) eller seks (fra 9. maj) overnatninger, så starter cykelprogrammet mandag d. 10 maj og frem til fredag d 14 maj. Se etaperne nedenfor:

Når en udfordrende og oplevelsesrig camp er nået til vejs ende, er det tid til check-out som skal ske inden kl. 12.00 på afrejsedagen. Vi kan være behjælpelige med transport til Malaga Lufthavn. Dette kan forudbestilles i forbindelse med tilmelding.

ETAPE 1 – MOTRILS BAGLAND

Distance: 112 km Højdemeter: 2.000 m Sværhedsgrad: 2/5

Vi udforsker Motrils bagland for foden af Sierra Nevada bjergkæden. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i Pinos Del valle og kører herefter til Guajar Alto, som er en hyggelig lille bjerby . Herfra går turen l tilbage til Playa Granada, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene.

ETAPE 2 – HAZA DEL LINO

Distance: 110 km Højdemeter: 2.700 m Sværhedsgrad: 3/5

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund. Fra kystbyen Castell De Ferro er der 16,4 kilometer til toppen og  stiger med hele 7,2%. På toppen holder vi frokostpause på Restaurante Haza del Lino, hvor vi kan købe en lækker tapas-anretning og en friskbrygget kop kaffe. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herfra kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Playa Granada.

ETAPE 3 – LA CARRETERA DE LA CABRA

Distance:  135 km Højdemeter: 2.600 m Sværhedsgrad: 3/5

Vi starter ud med at bestige Goat’s Path, som af de lokale kaldes La Carretera de la Cabra, og som er en af de meste kendte stigninger i området. Stigningen er i kategorien HC og er 36 kilometer lang. Goat’s Path ruten blev oprindelig brugt som handelsvej fra kysten til byen Granada. Herfra fortsætter vi vores tur til Padul og retur mod Playa Granada. Inden vi kommer så langt skal Alto de Albunuelas (866 m), Pinos Del Valle (730 m) og Alto de Castillo (855 m) bestiges.

ETAPE 4 – CASTELL DE FERRO

Distance: 100 km Højdemeter: 2.300 m Sværhedsgrad: 2/5

Dagen efter La Carretera de la Cabra byder på campens korteste på “kun” 100 km. Vi starter med at cykle  til Castell de Ferro og bestiger herfra Haza del Lino – denne gang fra den side der kaldes Rubite, som er kendte for sine mange sving. Ønsker du en ekstra udfordring, kan du toppe turen med at bestige Puerto-de-Camacho, som ligger nær Playa Granada. Glem dog ikke at vi på 5. etape skal bestige Trevelez.

ETAPE 5 – TREVÉLEZ

Distance: 169 /150 km Højdemeter: 3.800 /3.000 m Sværhedsgrad: 4/5

Vores camp har ikke været en succes, medmindre vi er trætte efter fem dage på cyklen. For at være 100% sikre, afslutter vi med turen med at køre til bjergbyen Trevélez, som er Spaniens højest beliggende landsby. Vi varmer op med at cykle til Órgiva i (480 m), herfra starter vi den 34 km lange stigning mod Trevélez (1486 m). For sidste gang kører vi retur mod Playa Granada på en særdeles kuperet afslutning.

*På dagen kan du vælge om du vil køre den lange eller “korte” version på 150 km.