fbpx

Ride Across Europe etaper

1. etape – Büdelsdorf

Distance: 199 km Højdemeter: 1.000 m Sværhedsgrad: 1/5

Første etape er en lang transport-etape fra Vejle i Danmark til Büdelsdorf i Tyskland. Etapen er i alt 198 kilometer, og det er derfor vigtigt, at konditionen er på plads helt fra starten. Ruten er stort set helt flad med meget små knolde undervejs, og du får derfor rig mulighed for at komme godt ind i rutinerne.

2. etape – Achim

Distance: 203 km Højdemeter: 900 m Sværhedsgrad: 1/5

Anden etape slutter i den tyske by Achim. Vi kører sydvest på og vinden fra Vesterhavet/Nordsøen, kan gøre en ellers flad etape til en udfordring. På ruten passerer vi floden Elben, som krydses med færge. Herefter sætter vi kursen mod målet i Achim nær Bremen.

3. etape – davensberg

Distance: 206 km Højdemeter: 1.200 m Sværhedsgrad: 1/5

Tredje etape er den sidste på de flade landeveje, inden vi skal stifte bekendtskab med nogle af de helt store forårsklassikere. Der venter to meget hårde dage forude, som, inspireret af Amstel Gold Race og Liege-Bastogne-Liege, kræver både viljestyrke og kampgejst. Det er derfor vigtigt, at du fokuserer på at komme til målbyen Davensberg i Nordrhien-Westfallen uden at bruge unødig energi.

4. etape – Valkenburg

Distance: 217 km Højdemeter: 1.100 m Sværhedsgrad: 2/5

Fjerde etape er den sidste etape på de tyske landeveje. Vi slutter dagens rute i Holland og kører i fodsporene på danske Michael Valgren, som i 2018 endte øverst på skamlen til Amstel Gold Race. Hvert år viser den cykelgale hollandske befolkning stolt deres bakker og snoede veje frem til netop Amstel Gold Race, og selvom Holland generelt er flad som en pandekage, er den sydlige Limburg-provins særdeles kuperet. Her finder vi kendte bakker som Cauberg og Keutenberg, som med en stigning på op til 22% er Hollands stejleste bakke. Vi skal naturligvis bestige dem begge!

ETAPE 5 – ESCH-SUR-SÛRE

Distance: 170 km Højdemeter: 3.000 m Sværhedsgrad: 4/5

Femte etape er igen inspireret af Ardenner-klassikerne. I denne omgang gælder det Liege-Bastogne-Liege, hvor Jacob Fulgsang i 2019 triumferede. Forårsklassikeren er det ældste og nok mest prestigefyldte cykelløb – deraf kælenavnet ”La Doyenne” (førstedamen). Denne etape består af ekstremt hårdt terræn på smalle og udfordrende veje. Du vil bestige Cote de la Haute Levée, Cote de Mont-le-Soie samt Col du Rosier. Sidstnævnte er Liege-Bastogne-Liege rutens længste stigning på 5,6 kilometer med 5,5% stigning i gennemsnit – en unik lille forsmag på, hvad der venter os forude.

ETAPE 6 – SARREBOURG

Distance: 211 km Højdemeter: 2.500 m Sværhedsgrad: 3/5

Sjette etape starter i Luxembourg. Landet der har opfostret mange gode cykelryttere såsom Schleck-brødrene. Storhertugdømmet Luxembourg har med sine ca. 2.586 km² (Danmark: 43.000 km²) ikke meget land at gøre godt med. Der er dog rigeligt med bakker, som vi stifter bekendtskab med på både 5. og 6. etape. Den 6. etape slutter i Sarrebourg Frankrig nær Vogerserne.

ETAPE 7 – MULHOUSE

Distance: 200 km Højdemeter: 3.200 m Sværhedsgrad: 3/5

Syvende etape byder på de første “rigtige” bjerge! Det er ikke Alperne, men stadig en udfordring, som er værd at tage op. Vi kører gennem det grønne og frodige Alsace med de mange fascinerende vinmarker. På etapen kører vi gennem Vogeserne to gange, og vi bestiger blandt andet bjergtoppene Col des Pandours, Col du Platzerwasel og Col du Grand Ballon. Michael Rasmussen brugte blandt andet Grand Ballon til at vinde den 9. etape af Tour De France i 2005. Derudover er Grand Ballon nok mest kendt (og berygtet) fra Gran Fondo løbet ”Trois Ballons”, som hvert år udfordres af ca. 3.000 motionister fra hele verden.

ETAPE 8 – LE BRASSUS

Distance: 217 km Højdemeter: 3.600 m Sværhedsgrad: 5/5

Ottende etape er et midlertidigt farvel til Frankrig. Vi kører ind i Schweiz, hvor en fantastisk flot tur venter os. Vi kører opad det meste af dagen – specielt den første del af etapen. Kombinationen af 198 kilometer og 3600 højdemeter gør 8. etape til en af de mest ekstreme på hele turen. Vi er i Tour de Suisse-territorie, og det er ikke for sjov, at mange professionelle ryttere bruger lige netop dette terræn til at forberede sig til Tour de France. Vi kan som ryttere bruge Jura-bjergene som forberedelse til de store bjergetaper, der venter os forude i Alperne.

ETAPE 9 – Albertville

Distance: 167 km Højdemeter: 2.100 m Sværhedsgrad: 2/5

Niende etape går til Albertville, som formentlig er mest kendt for Vinter-OL værtskabet i 1992. Inden vi når så langt, skal vi igennem 178 kilometer fantastisk natur, hvor vi blandt andet kører forbi Lac Leman (Geneve Søen) og Lac d’Annecy (Anneecy Søen). Efter 95 kilometer kommer vi til dagens udfordring: Col de la Croix Biche. Ruten er tilrettelagt således, at vi ankommer tidligt i Albertville, så vi kan nå at blive klar til kongeetapen dagen efter.

ETAPE 10 – BRIANCON

Distance: 170 km Højdemeter: 4.600 m Sværhedsgrad: 5/5

Tiende etape byder på tre af cykelsportens mest legendariske bjerge: Col de la Madeleine, Col du Télégraphe og Col du Galibier. Hertil skal særdeles spektakulære Lacets de Montvernier bestiges – en sand lækkerbisken for en cykelentusiast. Den 10. etape er Ride Across Europes kongeetape, og den er enormt krævende. Samtidig er denne etape den ultimative udfordring og en helt fantastisk oplevelse! Fælles for de fire bjerge er, at de alle har indgået i Tour de France op til flere gange. Senest blev Col du Galibier i 2019 besteget på 18. etape med Nairo Quintana som vinder (Movistar Team).

ETAPE 11 – CUNEO

Distance: 140 km Højdemeter: 2.800 m Sværhedsgrad: 3/5

Ellevte etape byder på endnu en dag i Alperne, som bliver en af turens hårdeste (grundet gårsdagen kongeetape). Her skal Col D’Izoard (2.360 m) og Col Agnel (2.744) bestiges. Col D’Izoard har været på Tour de France-programmet adskillige gange. Col Agnel er det tredjehøjeste bjergpas i Alperne (2.744 m) kun overgået af Stelvio og Col de I’lseran. Col Agnel er forholdvis ukendt, men har både været med i Tour de France og Giro d’Italia. Efter at have besteget Col Agnel kommer en lang nedkørsel, der fører os direkte til smukke Piemonte i Italien.

ETAPE 12 – Nice

Distance: 156 km Højdemeter: 2.000 m Sværhedsgrad: 3/5

Tolvte og sidste etape på turen skal tilbagelægges, inden vi velfortjent kan fejre gennemførelsen af Ride Across Europe ved slutmålet i Nice! Vi starter efter 35 kilometer med den sidste stigning – Col de la Lombarde (2.350 m), som var med i Tour de France i 2008 . Efterfølgende har vi en lang, flot nedkørsel langs Tinée floden inden vi rammer målstregen ved Promonade des Anglais i Nice og er klar til tiltrængt restitution og fejring.