fbpx

Pico Veleta challenge program

Dag 1 – Rejsedag

Vélo Challenge arrangerer som en del af pakkerejsen transport fra København eller Billund lufthavn.

Afrejse d. 24. september 2022

Bustransport fra Malaga lufthavn til hotel (Ca. 1 times transport)

Dag 2 / ETAPE 1 – MOTRILS BAGLAND

Distance: 112 km / 93 km Højdemeter: 2.000 m / 1650 m Sværhedsgrad: 2/5

Vi udforsker Motrils bagland for foden af Sierra Nevada bjergkæden. Et udfordrende terræn møder os, men det er stadig en mild start på campen i forhold til, hvad der venter os de kommende dage. Vi spiser frokost i Pinos Del valle og kører herefter til Guajar Alto, som er en hyggelig lille bjergby. Herfra går turen tilbage til Playa Granada, hvor benene kan restituere, inden de kommende dages udfordringer i Sierra Nevada bjergene.

Dag 3 / ETAPE 2 – HAZA DEL LINO

Distance: 110 km Højdemeter: 2.700 m Sværhedsgrad: 3/5

Er Haza del Lino endnu ikke på din bucket list, så skriv den på nu! Stigningen er kategoriseret som HC, og det er ikke uden grund. Fra kystbyen Castell De Ferro er der 16,4 kilometer med 7,2% i snit til toppen. På toppen holder vi frokostpause ved Restaurante Haza del Lino. På en klar dag kan Atlasbjergene ses fra toppen. Herefter kører vi mod Lujar, hvor endnu en stigning venter os, inden vi atter sætter kursen hjem mod Playa Granada.

DAG 4 / ETAPE 3 – Pico Del Veleta

Distance:  135 km Højdemeter: 3.500 m Sværhedsgrad: 4/5

På dagen hvor vi kører Pico Veleta Challenge skal udover Veleta også bestige La Carretera de la Cabra (kendt som Goat’s Path). Begge er kategoriserede HC-stigninger. Pico Veleta er Europas højeste asfalterede stigning, og selvsagt en udfordring vi ikke kan komme udenom. Vi starter helt nede ved vandkanten, og kører meter for meter indtil vi står på toppen af Pico Veleta i ca. 3.300 meters højde. Det er en helt unik oplevelse, men også en hård tur, hvor vi skal nedlægge 130 kilometer, før vi når toppen.

Du kan cykle hjem fra turen, men i dagens anledning tilbyder vi også et lift til de brugte ben.

Dag 5 / Hviledag

Nyd en dag ved poolen eller måske på hotellets egen strand – det er op til dig!!

Vi har også lavet et alternativ, hvis en hviledag lyder kedeligt! 25 km fra hotellet ligger Peña Escrita, som ifølge de lokale motionister er det hårdeste bjerg i hele Andalusien. Stigningen er 11,5 km lang og stiger i gennemsnit med 9%, hvilket lyder hårdt, men ikke uoverkommeligt – vel? Virkeligheden er bare, at en nedkørsel fra 5-7 km gør stats fuldstændig ubrugelige. Peña Escrita byder på et næsten uendeligt antal at sektioner med stigningsprocenter på 20-25% og det er mildest talt umuligt at finde ro til at restituere undervejs på stigningen. Lykkedes det dig at bestige bjerget, så tør vi godt garantere ømme stænger resten af campen.

Dag 6 / ETAPE 4 – TREVÉLEZ

Distance: 169 / 110 km Højdemeter: 3.800 / 2.000 m Sværhedsgrad: 4/5

Vi kører til bjergbyen Trevélez, som er Spaniens højest beliggende landsby. Vi varmer op med at cykle til Órgiva i (480 m), herfra starter vi den 34 km lange stigning mod Trevélez (1486 m). Herefter kører vi retur mod Playa Granada på en særdeles kuperet afslutning.

*På dagen kan du vælge om du vil køre den lange eller “korte” version på 110 km, hvis formen ikke er til en tur på 169 km.

Dag 7 / ETAPE 5 – CASTELL DE FERRO

Distance: 100 km Højdemeter: 2.300 m Sværhedsgrad: 2/5

Dagen efter vores tur til Trevelez kører vi campens korteste på “kun” 100 km. Vi starter med at cykle til Castell de Ferro og bestiger herfra Haza del Lino – denne gang fra den side der kaldes Rubite, som er kendte for sine mange sving. Ønsker du en ekstra udfordring, kan du toppe turen med at bestige Puerto-de-Camacho, som ligger nær Playa Granada.

Dag 8 / Hjemrejse

Vélo Challenge arrangerer som en del af pakkerejsen transport fra hotellet til København eller Billund lufthavn.

Hjemrejse d. 1. OKTOBER 2022

Bustransport fra lufthavnen til lufthavn (Ca. 1 times transport)

Pris kr. 8.995