DEN ULTIMATIVE STYRKEPRØVE! PÅ FEM EKSTREME BJERGETAPER

UDSOLGT!!!

PRES DIG SELV MAKSIMALT MED FEM KONGEETAPER OG 16 LEGENDARISKE STIGNINGER

The Alp Challenge er inspireret er af de store cykelløb, der hvert år køres i Alperne, såsom Tour de France, Criterium Dauphiné og Paris-Nice. Du vil som deltager møde de samme udfordringer, som de professionelle ryttere i forhold til kilometer og højdemeter – tempoet vil dog være et helt andet. The Alp Challenge er en meget autentisk cykeludfordring, hvor du som rytter vil blive presset maksimalt. Udfordringen er derfor, som med alle rejser udbudt af Vélo Challengefor den trænede og ambitiøse cykelmotionist.

GENNEMTESTET OG LEGENDARISK RUTE

The Alp Challenge følger den spektakulære Route des Grand Alps. Vi starter ved Genevesøen og slutter ved middelhavsbyen Nice. Konstruktion af ruten startede i 1909, og den kunne passeres fra Thonon-les-Bains til Nice første gang i 1913. Først i 1937 var ruten dog asfalteret, da Iseran-passet blev åbnet. På daværende tidspunkt var ruten den centrale vej ind og ud af denne del af Alperne, som indtil da havde været isoleret fra omverdenen. I dag danner ruten rammerne for noget af det mest ekstreme terræn i cykelsportenog 16 af de mest legendariske bjerge findes her. Heriblandt kan nævnes Cormet de Roselend, Cime de la Bonette, Col de I’lseran, Col de Vars og Col du Galibier. De i alt 720 kilometer og 18.500 højdemeter på The Alp Challenge skal tilbagelægges på kun fem etaper, hvilket gør denne cykeludfordring til en sand styrketest. 

Udforsk de 5 etaper i tHE ALP CHALLENGE

 • 1. Etape
 • 2. Etape
 • 3. Etape
 • 4. Etape
 • 5. Etape

ETAPE 1

  Distance: 130 km

  Højdemeter: 4.000 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA THONON-LES-BAINS (FR) TIL LES SAISIES (FR)

Vi starter første etape i Thonon-les-Bains ved Genevesøen. Etapen byder på fire bjerge: Col des Gets (1173 m), Col de la Colombiére (1613 m), Col des Aravis (1486 m) og Col des Saisies (1650 m). Den nok mest spektakulære af de fem er Colombiére, som siden 1960 har været med i Tour de France hele 22 gange. Sidste gang var i år 2018, hvor Julian Alaphilippe var først på toppen. Vi slutter i hjertet af de nordlige Alper, på toppen af Col des Saisies, som blandt andet er start og mål for verdens hårdeste endagsløb "Tour du Mont Blanc".

ETAPE 2

  Distance: 143 km

  Højdemeter: 3.984 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA LES SAISIES (FR) TIL TERMIGNON (FR)

Sværhedsgraden på stigningerne bliver skruet op med Cormet de Roselend (1968 m), Val d’Isère (1849 m) og sidst men ikke mindst Col de I'lseran (2764 m). Vi starter på Cormet de Roselend, som er ekstremt hård, men den smukke natur omkring bjerget giver ekstra energi. Herfra kører vi ind i Haute-tarentaise, hvor stigningen til Val d’Isére venter. Byen Val d’Isére er mest kendt for skisport, men også for cykling – specielt efter Tour de France lagde vejen forbi i år 2019. I finalen venter giganten Col de I'lseran (2764 m), som er Alpernes højeste bjergpas. Fra Bourg-Saint-Maurice, hvor vi starter stigningen, er der 46 kilometer til toppen og en gennemsnitlig stigning på 4,2%. fra toppen fører en lang og flot nedkørsel os til mål-byen Termignon.

ETAPE 3

  Distance: 156 km

  Højdemeter: 4.332 m

  Sværhedsgrad: 5/5

FRA TERMIGNON (FR) TIL GUILLESTRE (FR)

Vi forsætter med at erobre cykelsportens mest mytiske bjerge, og på 3. etape gælder det Col du Télégraphe (1566 m), Col du Galibier (2677 m) og Col d'Izoard (2360 m). Specielt Galibier har dannet rammen for mange slag i Tour de France og etape-cykelløbet Criterium du Dauphiné. Télegraphe og Galibier kan bedst beskrives som to-i-én. Det er nemlig kun en kort nedkørsel til Valloire, der adskiller de to stigninger. Har man kørt La Marmotte, så kender man denne kombination særdeles godt. Når toppen af Galibier krydses, begiver vi os ud i den sydlige del af de franske Alper. Vi slutter med Col d'Izoard, som fører os ind i Massif du Queyras-områdets ubarmhjertige ørkenlandskab. Vi slutter etapen af med en nedkørsel til mål-byen Guillestre.

ETAPE 4

  Distance: 120 km

  Højdemeter: 3.500 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA GUILLESTRE (FR) TIL SAINT-SAUVEUR-SUR-TINÉE (FR)

På fjerde etape skal vi bestige Col de Vars (2108 m) og Cime de La Bonette (2802 m). På toppen af Col de Vars ligger Jausiers – en by med mange flotte mexicansk-inspirerede huse. Col de Vars blev kørt i Tour de France i år 2019 for 34. gang. Col de La Bonette er et fantastisk og ekstremt hårdt bjerg, som danner rammen for femte etapes finale. På et skilt ved foden af bjerget står der "Europas højeste asfalterede vej". Det er dog ikke helt korrekt, da Pico de Veleta i Sydspanien ligger hele 3.300 meter højt. Ikke desto mindre er det en genial stigning, vi skal køre. Vi kører fra toppen ned i Tinée-dalen, som er kendt for sine store røde klippevægge. Vi slutter etapen i byen Saint-Sauveur-sur-Tinée, som er endedestinationen for vores 4. etape.

ETAPE 5

  Distance: 136 km

  Højdemeter: 4.193 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA SAINT-SAUVEUR-SUR-TINÉE (FR)​​ TIL NICE (FR)

Vi forsætter i Tinée-dalen frem til foden af Col Saint Martin (1503 m). Bjerget har 1000 højdemeter i sig selv, og det er med flere passager med 9% i stigning – en perfekt start på finaleetapen. Herefter venter Col de Turini (1607 m), som er det sidste store bjergpas inden målstregen i Nice. Der venter dog stadig to bjergtoppe, før champagnepropperne springes. Col d’Erc (505 m) og legendariske Col d’Eze (507 m), som ofte har været med i Paris-Nice og ofte har indgået som en bjerg-enkeltstart. Bradley Wiggins kørte i år 2012 de 9 kilometer til toppen af Col d'Eze på 19 minutter og 12 sekunder. Bjerget er tilmed kendt for udsigten til fyrstedømmet Monaco, som kan nydes i fulde drag på dagens rute. Herfra står den på paradekørsel langs den franske riviera frem til målstregen ved Promenade des Anglais i skønne Nice, hvor vi skal fejre gennemførelsen af The Alp Challenge 2020!

Hvad er inkluderet i the alp challenge 2020?

HOTELLER

En cykelrytter skal sove godt, da det er vigtigt for at kunne restituere optimalt. Derfor er hotellerne på The Alp Challenge af høj standard og minimum 3-stjernede. Vi sover på dobbeltværelser, men der er også mulighed for at bo på enkeltmandsværelse. Såfremt dette ønskes, tillægges der dog et ekstra gebyr på kr. 2.000,- til pakkerejsen.

FORPLEJNING

Alle måltider er inkluderet. Morgen- og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden bliver serveret på middagsdepotet. På middagsdepotet kan man lave sig en næringsrig salat eller bygge en sandwich. Depotet har altid pasta, brød, salat og kød. Hertil er der både et morgen- og eftermiddagsdepot som indeholder drikkevarer, brød, pålæg, frugter og lidt hurtig energi.

(OBS: Drikkevarer efter etaperne er IKKE inkluderet i prisen).

SERVICETEAM

Der vil være et serviceteam til stede under hele turen. Teamet består af en cykelmekaniker, to servicemænd samt to guider. Alt du skal fokusere på er, at komme sikkert gennem etaperne og sørge for optimal restitution efter hver dag på cyklen.

SERVICEBILER

Når du kæmper dig gennem de hårde bjerge er det vigtig, at du har adgang til forplejning, tørt tøj eller måske hjælp fra en mekaniker, hvis udstyret driller. Vi har to servicebiler med på hele turen, som transporterer bagage, opstiller depoter og assisterer dig på landevejen. 

TEAMTØJ

Vi kører i ens teamtøj, og du bliver udstyret med cykeltrøje, BIB shorts og en cykelvest. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra tøj, hvis det ønskes. Tøjet er af høj kvalitet og har et enkelt design, som ikke er plastret til med et utal af sponsorer. I 2019 kørte vi i tøj fra Castelli, som kan ses på billedet nedenfor.

TRANSPORT

Vi tager fly fra Københavns Lufthavn til Geneve den 17. juli og retur fra Nice Cote Azur igen den 23. juli. Begge afgange er direkte. (Kr. 750,- fratrækkes pr. vej/afgang hvis flytransport fravælges)

Vi opsamler cykler i Jylland ved DTC i Vejle den 15. juli kl. 20:00 og på Sjælland ved Roskilde Kongrescenter den 15. juli kl. 17:00.  Når du har gennemført turen, transportere vi ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark. Afhentning kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 25. juli. (Kr. 500,- fratrækkes hvis cykeltransport fravælges)

FÆLLESTRÆNINGER

Der afholdes 12 fællestræninger, inden selve turen starter. Der afholdes 4 træninger på Sjælland, 4 træninger på Fyn og 4 træninger i Jylland. Du vælger selv som deltager i ”The Alp Challenge” hvor mange træninger du ønsker at deltage i.

(OBS: Udgifter i forbindelse med transport og overnatninger er IKKE inkluderet i prisen).

Skal du med på holdet?

For at kunne deltage i den ultimative styrkeprøve The Alp Challenge 2020, skal du være fyldt minimum 18 år. Du er en ambitiøs cykelmotionist, og du har minimum tre års cykelerfaring. Du har tidligere cyklet i bjerge og ved, hvad det kræver. Du har en stærk vilje og er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form til The Alp Challenge. 

På turen har vi to guider med, som kører med holdet og sørger for, at etaperne forløber planmæssigt. Den ene guide danner hver dag gruppetto, mens den anden kører med de hurtigste på dagen. På depoterne laves der opsamlinger, så den hurtigste halvdel mødes, inden de kører videre. Det samme gør sig gældende for den anden halvdel af holdet. Den vejledende gennemsnitshastighed for gruppettoen er 20 km/t. 

velochallenge (49 of 89)

CHAMPAGNEPROPPERNE poppes I NICE

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du har netop klaret et meget udfordrende etapeløb, som kun meget få amatørcykelryttere er i stand til at gennemføre, så det skal der naturligvis skåles på! Derfor har vi en overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen går tilbage til Danmark (København) med fly fra Nice Lufthavn. Vores serviceteam sørger for at transportere din cykel sikkert hjem til Danmark.

SmallSizeVelochallenge (1 of 1)

The Alp Challenge 2020

Fra 17 til 23 Juli 2020 - TILMELDINGSFRIST 01/02/202
11.995 kr.
 • Seks overnatninger på forskellige hoteller i alperne
 • Alle måltider inkluderet
 • Vèlo Challenge teamtøj (Bib shorts, t-shirt og vest)
 • FEM legendariske KONGEETAPER
 • Fly tur/retur fra København
 • Serviceteam: Cykelmekaniker, massør og servicemand
 • Cykeltransport tur/retur
 • To holdkaptajner, som sørger for at etaperne forløber planmæssigt
 • TRANSPORT AF BAGAGE MELLEM HOTELLERNE​
 • Tre depoter på hver etape
 • To servicebiler der hjælper rytterne på hver etape
 • Mulighed for at deltage i op til 12 fællestræninger inden turen
UDSOLGT!
Back To Top
X