skip to Main Content

DEN ULTIMATIVE STYRKEPRØVE! PÅ FEM EKSTREME BJERGETAPER

The Alp challenge logo

FRA 11. TIL 17. JULI 2021 - GENEVE TIL NICE
pris kr. 11.995,-

PRES DIG SELV MAKSIMALT MED FEM KONGEETAPER OG 16 LEGENDARISKE STIGNINGER

The Alp Challenge er inspireret er af de store cykelløb, der hvert år køres i Alperne, såsom Tour de France, Criterium Dauphiné og Paris-Nice. Du vil som deltager møde de samme udfordringer, som de professionelle ryttere i forhold til kilometer og højdemeter – tempoet vil dog være et helt andet. The Alp Challenge er en meget autentisk cykeludfordring, hvor du som rytter vil blive presset maksimalt. Udfordringen er derfor, som med alle rejser udbudt af Vélo Challengefor den trænede og ambitiøse cykelmotionist.

TILMELD DIG VORES CHALLENGER LIST OG FÅ BESKED NÅR TILMELDING TIL 2021 ÅBNER

GENNEMTESTET OG LEGENDARISK RUTE

The Alp Challenge følger den spektakulære Route des Grand Alps. Vi starter ved Genevesøen og slutter ved middelhavsbyen Nice. Konstruktion af ruten startede i 1909, og den kunne passeres fra Thonon-les-Bains til Nice første gang i 1913. Først i 1937 var ruten dog asfalteret, da Iseran-passet blev åbnet. På daværende tidspunkt var ruten den centrale vej ind og ud af denne del af Alperne, som indtil da havde været isoleret fra omverdenen. I dag danner ruten rammerne for noget af det mest ekstreme terræn i cykelsportenog 16 af de mest legendariske bjerge findes her. Heriblandt kan nævnes Cormet de Roselend, Cime de la Bonette, Col de I’lseran, Col de Vars og Col du Galibier. De i alt 720 kilometer og 18.500 højdemeter på The Alp Challenge skal tilbagelægges på kun fem etaper, hvilket gør denne cykeludfordring til en sand styrketest. 

Udforsk de 5 etaper i tHE ALP CHALLENGE

  • 1. Etape
  • 2. Etape
  • 3. Etape
  • 4. Etape
  • 5. Etape

ETAPE 1

  Distance: 130 km

  Højdemeter: 3.700 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA THONON-LES-BAINS (FR) TIL LES SAISIES (FR)

Vi starter første etape i Thonon-les-Bains ved Genevesøen. Etapen byder på fire bjerge: Col des Gets (1173 m), Col de la Colombiére (1613 m), Col des Aravis (1486 m) og Col des Saisies (1650 m). Den nok mest spektakulære af de fem er Colombiére, som siden 1960 har været med i Tour de France hele 22 gange. Sidste gang var i år 2018, hvor Julian Alaphilippe var først på toppen. Vi slutter i hjertet af de nordlige Alper, på toppen af Col des Saisies, som blandt andet er start og mål for verdens hårdeste endagsløb "Tour du Mont Blanc".

ETAPE 2

  Distance: 143 km

  Højdemeter: 3.700 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA LES SAISIES (FR) TIL TERMIGNON (FR)

Sværhedsgraden på stigningerne bliver skruet op med Cormet de Roselend (1968 m), Val d’Isère (1849 m) og sidst men ikke mindst Col de I'lseran (2764 m). Vi starter på Cormet de Roselend, som er ekstremt hård, men den smukke natur omkring bjerget giver ekstra energi. Herfra kører vi ind i Haute-tarentaise, hvor stigningen til Val d’Isére venter. Byen Val d’Isére er mest kendt for skisport, men også for cykling – specielt efter Tour de France lagde vejen forbi i år 2019. I finalen venter giganten Col de I'lseran (2764 m), som er Alpernes højeste bjergpas. Fra Bourg-Saint-Maurice, hvor vi starter stigningen, er der 46 kilometer til toppen og en gennemsnitlig stigning på 4,2%. fra toppen fører en lang og flot nedkørsel os til mål-byen Termignon.

ETAPE 3

  Distance: 156 km

  Højdemeter: 4.000 m

  Sværhedsgrad: 5/5

FRA TERMIGNON (FR) TIL GUILLESTRE (FR)

Vi forsætter med at erobre cykelsportens mest mytiske bjerge, og på 3. etape gælder det Col du Télégraphe (1566 m), Col du Galibier (2677 m) og Col d'Izoard (2360 m). Specielt Galibier har dannet rammen for mange slag i Tour de France og etape-cykelløbet Criterium du Dauphiné. Télegraphe og Galibier kan bedst beskrives som to-i-én. Det er nemlig kun en kort nedkørsel til Valloire, der adskiller de to stigninger. Har man kørt La Marmotte, så kender man denne kombination særdeles godt. Når toppen af Galibier krydses, begiver vi os ud i den sydlige del af de franske Alper. Vi slutter med Col d'Izoard, som fører os ind i Massif du Queyras-områdets ubarmhjertige ørkenlandskab. Vi slutter etapen af med en nedkørsel til mål-byen Guillestre.

ETAPE 4

  Distance: 120 km

  Højdemeter: 3.200 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA GUILLESTRE (FR) TIL SAINT-SAUVEUR-SUR-TINÉE (FR)

På fjerde etape skal vi bestige Col de Vars (2108 m) og Cime de La Bonette (2802 m). På toppen af Col de Vars ligger Jausiers – en by med mange flotte mexicansk-inspirerede huse. Col de Vars blev kørt i Tour de France i år 2019 for 34. gang. Col de La Bonette er et fantastisk og ekstremt hårdt bjerg, som danner rammen for femte etapes finale. På et skilt ved foden af bjerget står der "Europas højeste asfalterede vej". Det er dog ikke helt korrekt, da Pico de Veleta i Sydspanien ligger hele 3.300 meter højt. Ikke desto mindre er det en genial stigning, vi skal køre. Vi kører fra toppen ned i Tinée-dalen, som er kendt for sine store røde klippevægge. Vi slutter etapen i byen Saint-Sauveur-sur-Tinée, som er endedestinationen for vores 4. etape.

ETAPE 5

  Distance: 136 km

  Højdemeter: 3.900 m

  Sværhedsgrad: 4/5

FRA SAINT-SAUVEUR-SUR-TINÉE (FR)​​ TIL NICE (FR)

Vi forsætter i Tinée-dalen frem til foden af Col Saint Martin (1503 m). Bjerget har 1000 højdemeter i sig selv, og det er med flere passager med 9% i stigning – en perfekt start på finaleetapen. Herefter venter Col de Turini (1607 m), som er det sidste store bjergpas inden målstregen i Nice. Der venter dog stadig to bjergtoppe, før champagnepropperne springes. Col d’Erc (505 m) og legendariske Col d’Eze (507 m), som ofte har været med i Paris-Nice og ofte har indgået som en bjerg-enkeltstart. Bradley Wiggins kørte i år 2012 de 9 kilometer til toppen af Col d'Eze på 19 minutter og 12 sekunder. Bjerget er tilmed kendt for udsigten til fyrstedømmet Monaco, som kan nydes i fulde drag på dagens rute. Herfra står den på paradekørsel langs den franske riviera frem til målstregen ved Promenade des Anglais i skønne Nice, hvor vi skal fejre gennemførelsen af The Alp Challenge 2020!

Hvad er inkluderet i the alp challenge?

HOTELLER

En cykelrytter skal sove godt, da det er vigtigt for at kunne restituere optimalt. Derfor er hotellerne på The Alp Challenge af høj standard og minimum 3-stjernede. Vi sover på dobbeltværelser, men der er også mulighed for at bo på enkeltmandsværelse. Såfremt dette ønskes, tillægges der dog et ekstra gebyr på kr. 2.000,- til pakkerejsen.

FORPLEJNING

Alle måltider er inkluderet. Morgen- og aftensmad serveres på hotellerne, og middagsmaden bliver serveret på middagsdepotet. På middagsdepotet kan man lave sig en næringsrig salat eller bygge en sandwich. Depotet har altid pasta, brød, salat og kød. Hertil er der både et morgen- og eftermiddagsdepot som indeholder drikkevarer, brød, pålæg, frugter og lidt hurtig energi.

(OBS: Drikkevarer efter etaperne er IKKE inkluderet i prisen).

SERVICETEAM

Der vil være et serviceteam til stede under hele turen. Teamet består af en cykelmekaniker, to servicemænd samt to guider. Alt du skal fokusere på er, at komme sikkert gennem etaperne og sørge for optimal restitution efter hver dag på cyklen.

SERVICEBILER

Når du kæmper dig gennem de hårde bjerge er det vigtig, at du har adgang til forplejning, tørt tøj eller måske hjælp fra en mekaniker, hvis udstyret driller. Vi har to servicebiler med på hele turen, som transporterer bagage, opstiller depoter og assisterer dig på landevejen. 

TEAMTØJ

Vi kører i ens teamtøj, og du bliver udstyret med cykeltrøje, BIB shorts og en cykelvest. Du kan naturligvis tilkøbe ekstra tøj, hvis det ønskes. Tøjet er af høj kvalitet og har et enkelt design, som ikke er plastret til med et utal af sponsorer. I 2019 kørte vi i tøj fra Castelli, som kan ses på billedet nedenfor.

TRANSPORT

Vi tager fly fra Københavns Lufthavn til Geneve den 17. juli og retur fra Nice Cote Azur igen den 23. juli. Begge afgange er direkte. (Kr. 750,- fratrækkes pr. vej/afgang hvis flytransport fravælges)

Vi opsamler cykler i Jylland ved DTC i Vejle den 15. juli kl. 20:00 og på Sjælland ved Roskilde Kongrescenter den 15. juli kl. 17:00.  Når du har gennemført turen, transportere vi ligeledes din cykel sikkert tilbage til Danmark. Afhentning kan ske ved DTC i Vejle eller ved Roskilde Kongrescenter den 25. juli. (Kr. 500,- fratrækkes hvis cykeltransport fravælges)

FÆLLESTRÆNINGER

Der afholdes 12 fællestræninger, inden selve turen starter. Der afholdes 4 træninger på Sjælland, 4 træninger på Fyn og 4 træninger i Jylland. Du vælger selv som deltager i ”The Alp Challenge” hvor mange træninger du ønsker at deltage i.

(OBS: Udgifter i forbindelse med transport og overnatninger er IKKE inkluderet i prisen).

Skal du med på holdet?

For at kunne deltage i den ultimative styrkeprøve The Alp Challenge, skal du være fyldt minimum 18 år. Du er en ambitiøs cykelmotionist, og du har minimum tre års cykelerfaring. Du har tidligere cyklet i bjerge og ved, hvad det kræver. Du har en stærk vilje og er indstillet på at træne hårdt og målrettet for at komme i form til The Alp Challenge. 

På turen har vi to guider med, som kører med holdet og sørger for, at etaperne forløber planmæssigt. Den ene guide danner hver dag gruppetto, mens den anden kører med de hurtigste på dagen. På depoterne laves der opsamlinger, så den hurtigste halvdel mødes, inden de kører videre. Det samme gør sig gældende for den anden halvdel af holdet. Den vejledende gennemsnitshastighed for gruppettoen er 20 km/t. 

velochallenge (49 of 89)

CHAMPAGNEPROPPERNE poppes I NICE

Når du cykler ind i Nice og dermed krydser den usynlige målstreg, fejrer vi det med hele holdet. Du har netop klaret et meget udfordrende etapeløb, som kun meget få amatørcykelryttere er i stand til at gennemføre, så det skal der naturligvis skåles på! Derfor har vi en overnatning på hotel i Nice, hvor vi kan restituere og nyde sejrsrusen, inden turen går tilbage til Danmark (København) med fly fra Nice Lufthavn. Vores serviceteam sørger for at transportere din cykel sikkert hjem til Danmark.

SmallSizeVelochallenge (1 of 1)

tilmeld dig vores challenger liste og FÅ BESKED NÅR TILMELDING TIL 2021 ÅBNER

Vi er glade for at meddele, at vi kører Alp Challenge igen i 2021. Interessen for turen i 2020 var enorm. I forbindelse med salget af Alp Challenge, har vi modtaget mere end 100 forespørgsler på en ny tur i 2021. Denne efterspørgsel vil vi gerne imødekomme ved at køre turen igen 2021.

På alle vores udfordringer er der et begrænset antal pladser. Tilmeld dig vores Challenger Liste og få besked inden salget af Alp Challenge startes

Udover muligheden for at komme foran i køen, sender vi dig spændende nyt omkring nuværende og kommende cykeludfordringer.

Vi ses!! 

Tilmelding til Challenger Listen er gratis og uforpligtende, og du kan til enhver tid afmelde dig igen nederst i vores nyhedsbreve. Du skal være fyldt 18 år for at tilmelde dig. Ved at acceptere betingelserne giver du dit samtykke til, at Velo Challenge (CVR 39664836) kan sende dig markedsføring pr. e-mail og sociale medier om følgende:

  • Information omkring eksisterende og kommende cykeludfordringer udbudt af Vélo Challenge.
  • Information om beslægtede produkter såsom cykeltøj, træningsture og træningsprogrammer.
  • Information om virksomheden Vélo Challenge, samt nyheder om denne.

Du giver ligeledes samtykke til, Vélo Challenge indsamler, registrerer og opbevarer de personoplysninger, som du har afgivet, og benytter dem til at sende dig markedsføring via email og sociale medier. Dine oplysninger vil blive behandlet fortrolig. Læs vores persondatapolitik her. Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke ved at afmelde dig nyhedsbrevet nederst i hver enkel email ved at klikke på ”unsubscribe” eller ved at sende en mail til info@velochallenge.dk

Endvidere er du til enhver tid berettiget til at bede om information om, hvilke oplysninger Vélo Challenge behandler om dig, og du kan altid bede om at oplysningerne rettes, blokeres eller slettes. Du kan kontakte Vélo Challenge vedrørende dette på Info@velochallenge.dk 

Vélo Challenge persondatapolitik har til formål at forklare, hvordan dine persondata indsamles og anvendes i henhold til gældende lovgivning.

Kontakt information

Du er velkommen til at stille spørgsmål vedrørende behandling af dine persondata. Se kontakt oplysninger nedenfor:

Vélo Challenge

Bernhardt Jensens Boulevard 91 10 tv.

8000 Aarhus

CVR-nr: 39664836

Telefon: +45 7174 2747

Mail: Info@Velochallenge.dk

Bruge af persondata

Vélo Challenge anvender dine persondata i to overordnede sammenhænge: Gennemførelse af pakkerejsen og Markedsføring:

Gennemførelse af pakkerejsen.
Dine persondata anvendes til at gennemføre det kontraktuelle forhold, der er mellem dig som kunde og Vélo Challenge som udbyder. Det betyder, at dine persondata bruges til følgende:

Identificering og servicering af dig som kunde
Fakturering af dit køb
Bestilling af hoteller
Bestilling af fly
Til at gennemføre det kontraktuelle forhold mellem dig og Vélo Challenge, forespørges følgende oplysninger:

Navn
Adresse
E-mail
Fødselsdato
Pasnummer
Markedsføring
Såfremt du har accepteret at modtage markedsføringskampagner, vil dine persondata blive anvendt i denne forbindelse. Du kan til enhver tid framelde dig fremtidige kampagner.

Deling af dine persondata

Deling af persondata sker i forbindelse med udførelse af det kontraktuelle forholder mellem dig som kunde og Vélo Challenge som udbyder. Det betyder, at Vélo Challenge overleverer informationer til tredjemand i forbindelse med pakkerejsens gennemførelse.

Persondata videregives til følgende leverandører:

Hoteller
Flyselskaber
Dine persondata vil i driftsmæssige henseender blive overladt til leverandører, som hjælper Vélo Challenge i drift af virksomheden. Dette kunne eksempelvis være en grafiker, der udvikler Vélo Challenges hjemmeside. Hertil kan der være private og offentlige myndigheder, hvor Vélo Challenge ved lov er underlagt udlevering af dine persondata.

Opbevaring af persondata

Vélo Challenge opbevarer dine persondata indtil forretningsforholdet mellem dig som kunde og Vélo Challenge ophører. Dine persondata vil herefter blive slettet.

Har du som kunde accepteret at modtage markedsføringskampagner, beholder Vélo Challenge persondata.

Såfremt oplysninger gemmes af hensyn til en retslig forpligtelse, eller af andre legitime forhold, kan opbevaringsperioden variere.

Dine rettigheder

Vélo Challenge vil til enhver tid gratis udlevere de persondata, du som kunde har indgivet. Du kan som kunde tilmed få en udspecificering af, hvilke leverandører dine personoplysning er udleveret til, og hvad de er anvendt til.

Såfremt du ønsker at rette dine persondata, kan du til enhver tid gøre dette. Du kan ligeledes trække dit samtykke tilbage, hvorefter brug af dine persondata fra tilbagetrækningstidspunktet vil ophøre. Dine persondata vil herefter blive slettet.

Dette kan du gøre ved at sende en mail til info@Velochallenge.dk

Edit This Page Edit with WPBakery Page Builder 

Medlem af

Back To Top
X